Chef brdske kulinarike

Gregor Rozman

Razišči

Nov chef brdske kulinarike, Gregor Rozman, je na Brdo prinesel svež veter. Pravi, da je prišel v odlično ekipo kuharjev, in da se veseli izziva ekipo še bolj povezati ter vse skupaj dvigniti na še višjo raven.

Ponosen je, da bo lahko na Brdu s svojo ekipo in kreacijami na protokolarnih dogodkih predstavljal Slovenijo. Našo državo je zastopal že z državno kuharsko reprezentanco. Lansko leto so na Grand Prix of Mediterranean Cuisine osvojili zlato medaljo, leta 2012 pa na kuharski olimpijadi srebrno. Izkušnje ima tudi s kuhanjem v restavraciji z Michelinovimi zvezdicami. Pred prihodom na Brdo je bil več let chef restavracije Hotela Lambergh, pred tem restavracije Hotela Golf Bled in drugih.

Za Gorenjski glas je povedal: »Sam dajem velik poudarek tradicionalnim jedem, če hočete jedem, ki jih je kuhala moja babica, vendar morajo biti pripravljene na sodoben način. Vpletanje idej tradicionalnih jedi je zame pomemben vidik sodobne kulinarike. Zaupam vam svoje vodilo in prepričan sem, da se eden od odgovorov skriva v njem: recept sam nima duše, a mu jo jaz kot kuhar moram dati – in kadar kuham za nekoga, je moja duša na njegovem krožniku.«

Njegov način kuhanja lahko spoznavate v kuharski oddaji Kuharija na kubik. Jedi raje razstavlja, kot sestavlja. Postreže jih na inovativen način, a v njih ohrani bistvo okusa. Če ste mislili, da je lahko ričet samo jed na žlico, ste se motili. Chef Gregor Rozman je v oddaji namesto ričeta postregel z ričoto s svinjskim trebuhom, čipsom peteršilja in pečenim korenjem. Pred leti pa je kot žirant sodeloval tudi v priljubljenem kuharskem TV šovu Moja mama kuha bolje.

Tudi sicer chef Gregor Rozman verjame v vzgajanje mladih talentov in vrši pomemben del svoje vloge tudi kot mentor. Več o razvijanju talentov na Brdu lahko preberete tu.

Zanj pravijo, da je natančen in študiozen tip in da so njegovi recepti prav takšni. Od chefa Gregorja Rozmana lahko pričakujete visoko, a vseeno prizemljeno gastronomijo. Njegove jedi so hkrati spogledljive in domačne, drugačne in znane, dobrodošle in presenetljive.

Vabljeni, da se o tem prepričate sami.

 

Posebna ponudba