GLASBENI VEČER NA POSESTVU STRMOL

KO OPERA POLJUBI POP

Razišči

Glasbeni večer v Gradu Strmol

Priznana glasbenika, ALENKA GOTAR (sopran) in ŽIGA LAKNER (kontratenor) bosta v grajskem stilu pričarala večer vrhunskih pesmi, mjuziklov, opere in operete.

Uživali boste lahko v melogijah zimselenih slovenskih popevk, kot so Poletna noč, Med iskrenimi ljudmi ter Dan ljubezni, v napevih iz mjuziklov »Les Miserables« in »Moje pesmi, moje sanje«, arijah iz operete Netopir in opere Carmen ter številnih drugih čudovitih skladbah, ki bodo izzvenele v glasbeni interpretaciji obeh nastopajočih umetnikov. 

Naša grajska ekipa vas bo na gradu pričakovala, 22. 6. 2017 ob 20.00 s kozarcem penine, nato vas povabimo na Rožni vrt gradu, kjer se boste lahko predajali angelskim zvokom edinstvenih umetnikov.

 

Število vstopnic je omejeno.

ALENKA GOTAR IN ŽIGA LAKNER

Alenka Gotar, mag.art. 

Mag. art. Alenka Gotar je ena najbolj prepoznavnih pevk v Sloveniji, ki je študirala petje v Baslu v Švici in na slovitem Mozarteumu avstrijskem Salzburgu, kjer je tudi magistrirala.12 let je bila solistka v obeh naših opernih hišah v Ljubljani in Mariboru, pot pa jo je kot solistko vodila tudi na operne odre v Zagreb, Split, Salzburg, Basel, Zürich, München, Bolzano, Bregenz, Skopje, Toronto, Tokio, Nagano in Osako.

Kot koncertna solistka je pela po celotni Evropi, Skandinaviji, v Ameriki, Kanadi in Aziji.Širši slovenski publiki se je predstavila z zmago na EMI 2007, kjer je zaorala ledino z mešanjem opere in popa, kateri so sledili mnogi.Trenutno poleg pevske dejavnosti vodi tudi eno najuspešnejših šol petja v Sloveniji, saj njeni učenci zmagujejo doma in po tujini, se uvrščajo v finala glasbenih šovov in močno krojijo slovenski glasbeni prostor. 

Žiga Lakner  

Prihaja iz Idrije in ima 21 let. Osnovno šolo je obiskoval v Idriji, kjer se je pričel ukvarjati z glasbo, ko je pričel obiskovati pevski zbor. Kasneje je začel obiskovati tudi glasbeno šolo Idrija (3 leta). Po končani osnovni šoli se je vpisal na srednjo šolo, Gimnazijo Jurija Vege Idrija, smer strojni tehnik, ki jo je uspešno zaključil z maturo.

Pred tremi leti ga je pod svoje mentorstvo sprejela operna solistka mag. art. Alenka Gotar, ki ga uči tako glasbeno teorijo kot petje. V lanskem letu je tako tudi opravil maturo z glasbe (petje-teorija)Nekaj odmevnejših uspehov: - Slovenija ima talent – leta 2013 postal finalist omenjene oddaje,- 2014 zmagovalec tekmovanja Glas mladih za leto - 2016 Zmagovalec Zlatega Blejskega mikrofona.- 2017 Polfinalist enega največjih tekmovanj mladih opernih pevcev v Barceloni (Francisco Vinas).

Informacije

Na glasbeni večer bo za vas dlje časa odprta tudi Kavarna Strmol.

Vabljeni ste, da po koncertu s prijatelji ali družino nekaj časa preživite v naši kavarni ter ob čaju ali kozarčku dobrega vina podoživite čudovit glasben večer.

 

Cena vrhunskega glasbenega večera v grajski atmosferi je le 15 €

Število vstopnic je omejeno. 

Vstopnice so na voljo od ponedeljka, 8. 5. 2017 naprej:

 • v Kavarni Strmol,
 • recepciji Hotela Brdo in
 • na Eventimovih prodajnih mestih ali preko njihovega spletnega mesta

Rezervni termin v primeru slabega vremena je 29. 6. 2017!

Naslov: Grad Strmol, Dvorje 3, 4207 Cerkle na Gorenjskem

Več informacij: 04 260 1000, grad-strmol@brdo.si

Posebna ponudba

 • GLASBENI VEČER V GRADU STRMOL

  Priznana glasbenika, ALENKA GOTAR (sopran) in ŽIGA LAKNER (kontratrenor) bosta pričarala večer vrhunskih pesmi, mjuziklov, opere in operete. V grajskem stilu.

  15,00 €
  na osebo
  Več
 • PIKNIK KOŠARICA

  Privoščite si nekoliko drugačno kulinarično doživetje - piknik košarica. Pripravijo jo brsdski kuharski mojstri, vi pa z električnim golf vozilom v Parku Brdo izberete mesto, kjer razgrnete odejo. Izbirate lahko med dvema menijema.

  45,00 €
  za par
  Preveri meni
 • ZAČETNI TEČAJ GOLFA

  Z zaključkom začetnega 8 - urnega tečaja pridobite dovoljenje »Slovenija igra golf«, s katerim lahko igrate na večini slovenskih igriščih. Prijave so že v teku.

  99,00 €
  na osebo
  Več o tečaju:
 • Darilni bon Grad Strmol

  Za vas smo pripravili novost: 4 različne pakete doživetji na Strmolu v obliki darilnega bona s katerim lahko razveselite svoje najdražje.

  8,00 €
  vrednost darilnega bona od 8 do 25 €
  Oglejte si pakete
 • Letna karta za Park Brdo

  Park Brdo je čaroben v vseh letnih časih, zlasti v prebujajoči se pomladi.Zakaj ga ne bi obiskali pogosteje in prihranili pri vstopnini?

  25,00 €
  na osebo
  Več o Parku Brdo