Grad Brdo

Razišči

O Gradu Brdo

Renesančni grad Brdo je bil zgrajen v začetku 16. stoletja. V njem so skozi stoletja bivali slovita rodbina Zois, jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, po drugi svetovni vojni pa ob svojih obiskih v Sloveniji Josip Broz Tito, ki je grad uporabljal kot poletno in protokolarno rezidenco.

Grad Brdo tudi v desetletjih po razpadu Jugoslavije v svojih sobanah gosti predsednike, predstavnike kraljevih družin, diplomate in druge ugledne svetovne osebnosti.

Danes je grad Brdo poleg vloge, ki jo igra v državnem protokolu, znan tudi po svoji dediščini. Grajski saloni in hodniki se ponašajo z bogatimi zbirkami kipov in slik slovenskih umetnikovstilnega pohištva različnih zgodovinskih obdobij, dragocenih kristalnih lestencev in preprog ter z bogato založeno grajsko knjižnico.

OGLEDI GRADU

OGLEDI GRADU BRDO

Grad Brdo je osrednji protokolarni objekt RS Slovenije, zato je za javnost odprt le ob posebnih priložnostih.

Ogledi gradu so za individualne goste bili organizirani v Tednu evropske kulturne dediščine, v prvem tednu oktobra. Trenutno ni razpisanih novih terminov za individualne oglede.

 

Dodatne informacije:

Recepcija Hotela Brdo

T: 00 386 (0)4 260 10 00

E: recepcija@brdo.si

Posebna ponudba

 • TERENSKO JAHANJE

  Raziščite celotno Posestvo Brdo na hrbtu lipicanca. Neizkušeni jahači pa preverite pester program jahanja za začetnike.

  25,00 €
  za 1 uro terenskega jahanja
  Več informacij
 • PIKNIK KOŠARICA

  Privoščite si nekoliko drugačno kulinarično doživetje - piknik košarica. Pripravijo jo brsdski kuharski mojstri, vi pa z električnim golf vozilom v Parku Brdo izberete mesto, kjer razgrnete odejo. Izbirate lahko med dvema menijema.

  45,00 €
  za par
  Preveri meni
 • ZAČETNI TEČAJ GOLFA

  Z zaključkom začetnega 8 - urnega tečaja pridobite dovoljenje »Slovenija igra golf«, s katerim lahko igrate na večini slovenskih igriščih. Prijave so že v teku.

  99,00 €
  na osebo
  Več o tečaju:
 • Letna karta za Park Brdo

  Osvežite se v Parka Brdo, v čudoviti naravi, v hladu jezer, bujnega rastlinja ter ptičjega petja.Zakaj ga ne bi v obiskali pogosteje in prihranili pri vstopnini?

  50,00 €
  letna družinska vstopnica
  Več o Parku Brdo