Grad Brdo

Razišči

O Gradu Brdo

Renesančni grad Brdo je bil zgrajen v začetku 16. stoletja. V njem so skozi stoletja bivali slovita rodbina Zois, jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, po drugi svetovni vojni pa ob svojih obiskih v Sloveniji Josip Broz Tito, ki je grad uporabljal kot poletno in protokolarno rezidenco.

Grad Brdo tudi v desetletjih po razpadu Jugoslavije v svojih sobanah gosti predsednike, predstavnike kraljevih družin, diplomate in druge ugledne svetovne osebnosti.

Danes je grad Brdo poleg vloge, ki jo igra v državnem protokolu, znan tudi po svoji dediščini. Grajski saloni in hodniki se ponašajo z bogatimi zbirkami kipov in slik slovenskih umetnikovstilnega pohištva različnih zgodovinskih obdobij, dragocenih kristalnih lestencev in preprog ter z bogato založeno grajsko knjižnico.

OGLEDI GRADU

OGLEDI GRADU BRDO

Grad Brdo je osrednji protokolarni objekt RS Slovenije, zato je za javnost odprt le ob posebnih priložnostih.

Ogledi gradu so za individualne goste bili organizirani v Tednu evropske kulturne dediščine, v prvem tednu oktobra. Trenutno ni razpisanih novih terminov za individualne oglede.

 

Dodatne informacije:

Recepcija Hotela Brdo

T: 00 386 (0)4 260 10 00

E: recepcija@brdo.si

Posebna ponudba

 • ZAČETNI TEČAJ GOLFA

  Z zaključkom začetnega 8 - urnega tečaja pridobite dovoljenje »Slovenija igra golf«, s katerim lahko igrate na večini slovenskih igriščih. Prijave so že v teku.

  99,00 €
  na osebo
  Več o tečaju:
 • Darilni bon Grad Strmol

  Za vas smo pripravili novost: 4 različne pakete doživetji na Strmolu v obliki darilnega bona s katerim lahko razveselite svoje najdražje.

  8,00 €
  vrednost darilnega bona od 8 do 25 €
  Oglejte si pakete
 • Amorjev vrelec

  Pomlad je letni čas ljubezni, zato smo vam pripravili Amorjev paket v Wellness centru Vrelec.

  89,00 €
  za par
  Preveri vsebino paketa
 • Razvajanje za dva
  Razvajajta se s 4-urnim programom v Wellness centru Vrelec Brdo za dve osebi - Vrelec romantike. Ker si je vredno vzeti čas le za vaju ...
  85,00 €
  za par
  Preverite paket
 • Letna karta za Park Brdo

  Park Brdo je čaroben v vseh letnih časih, zlasti v prebujajoči se pomladi.Zakaj ga ne bi obiskali pogosteje in prihranili pri vstopnini?

  25,00 €
  na osebo
  Več o Parku Brdo