GRAD STRMOL - EVROPSKI UNIKATNI GRAD LETA

UNIQUE CASTLE OF THE YEAR 2018

Razišči

Odličnost turistične ponudbe Gradu Strmol so prepoznali v specializirani turistični reviji Travel & Hospitality iz Londona, ki je Gradu Strmol podelila prestižno nagrado "Unique Castle of the Year 2018" oz. "Unikatni grad leta 2018".

Mednarodne strokovnjake, ki so kandidate presojali na podlagi izkazane odličnosti storitev, skrbi za design ter vključenosti lokalnih specifik in vsebin v ponudbo, je med vsemi evropskimi gradovi najbolj prepričal prav Grad Strmol.

ODLIČNOST ZA ODLIČNE

V Gradu Strmol, ki je s prenovo pridobil status luksuznega butičnega hotela, gostimo državne protokolarne dogodke, razkošna poslovna in osebna srečanja ter sodi med najlepše  butične poročne lokacije v Sloveniji.

Kljub temu, da se je prilagodil potrebam današnjega časa, je na vsakem koraku čutiti spomin na zakonca Hribar, zadnja zasebna lastnika gradu. Industrialca, svetovljana, ljubitelja umetnosti,  sta na Strmolu ustvarila družabno središče tedanjih slovenskih in evropskih imenitnežev. S svojim prefinjenim, svetovljanskim okusom sta grad skozi leta opremila z bogato zbirko umetnin in predmetov izjemne vrednosti, ki so na ogled še danes. 

V JGZ Brdo poleg Gradu Strmol upravljamo tudi Vilo Bled in celotno Posestvo Brdo pri Kranju, z Gradom Brdo, Kongresnim centrom Brdo ter Hotelom Brdo, ki je bil lani imenovan za »luksuzni podeželski hotel leta«.

Strategija kontinuiranega prenašanja dolgoletnih izkušenj z izvajanjem protokolarnih dogodkov na trženje poslovnih in osebnih dogodkov na najvišjem nivoju je obrodila sadove.

Direktorica JGZ Brdo, mag. Špela Munih Stanič je ob tej priložnosti izjavila: »Ne le, da smo v  zadnjih treh letih zabeležili 44 % rast tržnih prihodkov, veseli nas, da našo odličnost  v zadnjem času prepoznavajo tudi strokovne institucije, saj smo prejeli preko preko deset različnih nagrad in priznanj s področja turizma ter kongresne dejavnosti, « z nasmeškom pa je še dodala, da postaja njihova vitrina z nagradami počasi že premajhna.

INOVATIVNA PONUDBA, PREŽETA Z ZGODOVINO

Graščak za eno noč

V letu 2017 smo na trg ponudili pet-zvezdničino doživetje »Graščak za eno noč«, ki gostom omogoča, da se spremenijo v sodobne graščake in uživajo v tem, da se v grajskem ambientu vse vrti okoli njih in njihovega dobrega počutja.

Z visoko kakovostnimi storitvami, vrhunsko kulinariko ter z obujanjem doživetij s poudarkom na edinstvenosti, ekskluzivnosti in spoštovanju zgodovinske, naravne in kulturne dediščine želi osebje JGZ Brdo Gradu Strmol povrniti čar preteklih dni ter prispevati k turističnemu razvoju in mednarodnemu ugledu Republike Slovenije. Doživetje »Graščak za eno noč« je tudi kandidat za nagrado Sejalec, ki jo podeljuje Slovenska turistična organizacija za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.

Na Gradu Strmol prirejamo sedaj že tradicionalne poletne koncerte na grajski terasi. Letos je ob svoji 30-letnici glasbenega ustvarjanja nastopila  Alenka Godec ob glasbeni spremljavi v živo.

Posebna ponudba