GRAD STRMOL - EVROPSKI UNIKATNI GRAD LETA

UNIQUE CASTLE OF THE YEAR 2018

Razišči

Odličnost turistične ponudbe Gradu Strmol so prepoznali v specializirani turistični reviji Travel & Hospitality iz Londona, ki je Gradu Strmol podelila prestižno nagrado "Unique Castle of the Year 2018" - "Unikatni grad leta 2018".

Mednarodne strokovnjake, ki so kandidate presojali na podlagi izkazane odličnosti storitev, skrbi za design ter vključenosti lokalnih specifik in vsebin v ponudbo, je med vsemi evropskimi gradovi najbolj prepričal prav naš Grad Strmol.

ODLIČNOST ZA ODLIČNE

V Gradu Strmol, ki je s prenovo 2010-2012 pridobil status butičnega štirizvezdičnega hotela, gostimo državne protokolarne dogodke, razkošna poslovna in osebna srečanja, grad pa sodi tudi med najlepše butične poročne lokacije v Sloveniji.

Kljub temu, da se je prilagodil potrebam današnjega časa, je v njem na vsakem koraku čutiti spomin na zakonca Hribar, zadnja zasebna lastnika gradu. Industrialca, svetovljana in velika ljubitelja umetnosti sta na Strmolu ustvarila priljubljeno družabno zbirališče tedanjih slovenskih in evropskih imenitnežev. S svojim prefinjenim in svetovljanskim okusom sta grad skozi leta opremila z bogato zbirko umetnin in predmetov izjemne vrednosti, ki so obiskovalcem na ogled še danes.

INOVATIVNA PONUDBA, PREŽETA Z ZGODOVINO

Graščak za eno noč

V letu 2017 smo za naše goste oblikovali prav posebno petzvezdično doživetje, poimenovano »Graščak za eno noč«. Le-to gostom omogoča, da se za en dan spremenijo v sodobne graščake in uživajo v tem, da se v grajskem ambientu vse vrti okoli njih in njihovega dobrega počutja.

Z visokokakovostnimi storitvami, vrhunsko kulinariko in obujanjem doživetij s poudarkom na edinstvenosti, ekskluzivnosti in spoštovanju zgodovinske, naravne in kulturne dediščine, želi osebje JGZ Brdo na eni strani Gradu Strmol povrniti čar preteklih obdobij, na drugi strani pa prispevati k turističnemu razvoju in mednarodnemu ugledu Republike Slovenije. Doživetje »Graščak za eno noč« je bilo leta 2018 tudi kandidat za nagrado Sejalec, ki jo podeljuje Slovenska turistična organizacija za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.

V Gradu Strmol ob začetku poletja prirejamo sedaj že tradicionalne koncerte na grajski vrtni terasi. Letos smo jih razširili v cikel več koncertov, in sicer v sklopu dogodkov Poletje na Gradu Strmol.

Posebna ponudba