GRAŠČAK ZA ENO NOČ

Petzvezdično doživetje v Gradu Strmol

Razišči

Tisočere zgodbe, ujete med zidove gradu … Na obronkih Dvorjanskega hriba sleherni posameznik lahko postane

GRAŠČAK ZA ENO NOČ

Grad Strmol je s prenovo 2010-2012 pridobil status butičnega štirizvezdičnega hotela, kjer popolno doživetje zaokrožata sproščeno grajsko okolje in občutek zasebnosti.

Petzvezdično doživetje, poimenovano »Graščak za eno noč«, gostom omogoča prav to – da se spremenijo v sodobne graščake, ki uživajo v tem, da se v grajskem ambientu vse vrti okoli njih in njihovega dobrega počutja.

RAZVAJANJE V GRAJSKEM SLOGU

Z zadnjo prenovo se je Grad Strmol prilagodil potrebam današnjega časa, kljub temu pa je na vsakem koraku še vedno čutiti spomin na Rada in Ksenijo Hribar, zadnja zasebna lastnika gradu.

Zakonca sta s svojim prefinjenim, svetovljanskim okusom grad opremila z bogato zbirko umetnin in predmetov izjemne vrednosti. Rado Hribar je bil pred drugo svetovno vojno del takratne elite. Bil je pomemben bančnik in industrialec, svetovljan, ljubitelj umetnosti in dobrodošel gost na vseh evropskih dvorih. Z ženo Ksenijo sta na Strmolu ustvarila priljubljeno družabno zbirališče tedanjih slovenskih in evropskih imenitnežev.

DOŽIVETJE, PREŽETO Z ZGODBO PRETEKLIH DNI

Njuna zgodba prežema celotno doživetje »Graščak za eno noč«.

Ob prihodu v grad vam bomo pripravili dobrodošlico s penino. Da se boste pri nas zares počutili kot doma, vas bomo po nastanitvi v enega od grajskih apartmajev popeljali na voden ogled gradu in z vami delili najzanimivejše prigode nekdanjih lastnikov.

Ob prijaznem vremenu se boste lahko sprehodili po strmolskem drevoredu, ob jezercu in po spokojnih travnih površinah. Navdušenci nad golfom si boste lahko privoščili še posebno poslastico, igro na enem najstarejših golf igrišč v Sloveniji - "Hribarjevem golfišču 1936".

Medtem ko se boste vi prepuščali brezčasju stoletnega okoliša, bodo brdski kuharski mojstri pripravljali večerjo izbranih okusov, grajski sommelier pa mizo v enem od grajskih salonov ali na grajski terasi. Večer boste lahko zaključili z degustacijo konjaka in cigar, kot se za prave graščake spodobi.

Mirno okolje vas bo zazibalo v nočni spanec in ko se boste zjutraj prebudili, se boste počutili najbolj grajsko. Prijazno osebje vam bo takoj na voljo. Zajtrk boste začeli s kozarcem penine, nadaljevali pa s skrbno pripravljenimi jedmi po vašem izboru. Čipka, srebrnina in kristal za dobro jutro!

Takšnega razvajanja se gotovo nihče ne naveliča, a popolno grajsko doživetje se bo kmalu izteklo. Zagotovo pa vam bo dan, ko ste postali graščak za eno noč, za vedno ostal v spominu.

UNIKATNO DOŽIVETJE V UNIKATNEM GRADU

Evropski unikatni grad leta

Da Grad Strmol ponuja unikatno izkušnjo bivanja, gosti izbrana poslovna in osebna srečanja, sodi med najlepše butične poročne lokacije v Sloveniji in da s ponudbo »Graščak za eno noč« razvija tudi unikatno ponudbo, so prepoznali tudi v tujini. Specializirana turistična revija Travel & Hospitality iz Londona je Gradu Strmol 2018 podelila prestižno nagrado "Unique Castle of the Year 2018" - "Unikatni grad leta 2018".

Mednarodne strokovnjake, ki so kandidate presojali na podlagi izkazane odličnosti storitev, skrbi za design ter vključenosti lokalnih specifik in vsebin v ponudbo, je med vsemi evropskimi gradovi najbolj prepričal prav Grad Strmol.

Doživetje »Graščak za eno noč« je bilo 2018 tudi kandidat za nagrado Sejalec, ki jo podeljuje Slovenska turistična organizacija za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.

IZ PRVE ROKE

Recenzija doživetja "Graščak za eno noč"

Še posebej v čast in veselje pa nam je, kot nam svoje vtise o doživetju zaupajo naši cenjeni gostje, kot sta nam svojega prijazno zaupala ga. Urška in g. Marko:

»Grad Strmol ni le hotel. Grad Strmol je doživetje, ki si ga zapomniš za vedno. In si želiš nazaj. 

Bivala sva že v stotih majhnih šarmantnih zgodovinskih hotelih. A Strmol je enkraten in neponovljiv. V njem se preseliš v čas Rada in Ksenije Hribar in pozabiš na ponorelo sedanjost … 

V času, ko so arhitekti spreminjali zgodovinske zgradbe do neprepoznavnosti, je Strmol ostal tak, kot bi ga ravnokar zapustila Ksenija in Rado. Grad z dušo. In kot da to ne bi bilo dovolj, so tu še Jerca, Irena, Branka, Andrej, Damir in Blaž. Brez njih bi bila midva izgubljena v preteklosti. Oni pa so nama vsako željo prebrali iz oči in so nama njihovi nasmehi, njihova prijaznost in njihova profesionalna, a vseeno človeška perfekcija, pričarali čas, ki ga že davno ni več. 

Lepo je biti na Strmolu graščak za eno noč

POSTANITE TUDI VI GRAŠČAK ZA ENO NOČ

Unikatno 5-zvezdično doživetje

Doživetje »Graščak za eno noč« realiziramo v dogovoru z našimi cenjenimi gosti, od intimnejših, za dve osebi, do nekoliko večjih zasedb, ki vključujejo tudi najem celotnega gradu, popolnoma v sozvočju z vašimi željami.

Postanite sodobni graščak v pristnem okolju, s pridihom ohranjanja kulturne dediščine.

 

Kontaktirajte nas in z veseljem vam pripravimo ponudbo:

T: 00 386 (0)4 26 15 99

E: grad-strmol@brdo.si