HOTEL BRDO

Udobje v objemu Posestva Brdo

Razišči

Prijeten Hotel Brdo****  je poznan kot pozoren gostitelj poslovnih in protokolarnih dogodkov. Pogosto skrbi tudi za vrhunske športnike, ki jim v času priprav zagotavlja vse potrebne storitve. S pestro ponudbo aktivnosti je idealen za kratek oddih v sproščujočem naravnem okolju. 

Hotel Brdo ima 78 sob in suit, med katerimi izstopa predsedniški apartma, v katerem so prenočevali že številni eminentni gostje.

 

Odličnost za odlične

Z največjim veseljem sporočamo, da je Luxury Travel Guide imenoval Hotel Brdo za Luxury Country Hotel of the Year (luksuzni podeželski hotel leta).

Prav tako dosega Hotel Brdo izjemno visoke ocene na spletnih turističnih portalih, kot sta Booking.com ter TripAdvisor.

Vabljeni v naš čudovit hotel na kratke počitnice. Na Posestvu Brdo vas bomo razvajali z odlično kulinariko ter brezhibno postrežbo, oddih boste našli v zavetju idiličnega Parka Brdo, kjer smo za vas pripravili program številnih doživetij.

Dobrodošli!

HOTELSKE INFORMACIJE

INFORMACIJE

Prijava: od 14. ure dalje; odjava: do 11. ure.

Zajtrk

Zajtrk je vključen v ceno nočitve. Na voljo je v zajtrkovalnici od 7. do 10. ure. V primeru zgodnjega odhoda lahko naročite suhi obrok za s seboj.

Aktivnosti za hotelske goste:

 • Sproščanje v wellness centru Vrelec Brdo (brezplačno do 2 uri na dan ob predhodni najavi),
 • 20 % popust na ostale storitve wellness centra,
 • 24-urna uporaba fitnes studia,
 • brezplačen vstop v Park Brdo,
 • brezplačna izposoja koles,
 • 10 % popust za storitve Golfa Brdo.

Internet

Dostop do brezžičnega interneta je omogočen v vseh sobah in skupnih prostorih Hotela Brdo. Na voljo je tudi internetni kotiček s tiskalnikom. Storitev je za hotelske goste brezplačna.

Parkiranje

Gostje hotela imajo zagotovljeno brezplačno parkirno mesto na hotelskem parkirišču. Parkiranje na lastno odgovornost. 

Domače živali

Domačim živalim vstop v hotel ni dovoljen.

RESTAVRACIJA HOTELA BRDO

restavraciji Hotela Brdo vas čaka izjemno doživetje.

Kulinarični mojstri, ki so se kalili na protokolarnih dogodkih, vas bodo razvajali z jedmi, ki imajo korenine v tipičnih slovenskih jedeh, prilagojene novim kuharskim smernicam.

Ponujamo pester izbor jedi iz doma prekajenih postrvi, jagnjetine, lastne divjačine ter bogato paleto sladic in doma narejenega sladoleda. 

Poskrbimo tudi za prehranske restrikcije vseh vrst. 

K vrhunskim jedem nudimo izbrana vina iz najboljših slovenskih vinskih kleti.

 

V aperitiv baru v hotelu ali na vrtni terasi si privoščite kavo ali sladico. Zeliščna vrtna terasa je še posebej priljubljena v poletnih mesecih, prijetno vzdušje pa zaokroža še pogled na očarljiv Park Brdo.

 

Odpiralni časi:

Restavracija je odprta vsak dan od 12. do 22. ure.

Penzionski obroki po predhodni najavi:

 • kosilo od 12.00 do 14.00,
 • večerja od 19.00 do 21.00.

Ob vikendih med 12.00 ter 16.00 vabimo na izbran 4-hodni meni po ugodni ceni.

A la carte naročila strežemo od 12. do 21.00.

Menu Hotel Brdo.pdf
(172.68 KB)

DOŽIVETJA NA POSESTVU BRDO

Prelepa gorska kulisa in naravne lepote Parka Brdo, s števinimi jezerci in mostički, nikogar ne pustijo ravnodušnega. Ograjeno posestvo zagotavlja večjo intimo od ostalih lokacij.

Tu se prepletata zgodovina in neokrnjena narava.

Prvotni lastniki posestva Brdo so bili Brdski vitezi iz 15. stoletja. Sloviti renesančni Grad Brdo, ki stoji na Posestvu Brdo še danes, je bil zgrajen v začetu 16. stoletja. V njem so sozi stoletja bivale številne pomembne družine, med drugim sloviti Zoisi, jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, po drugi svetovni vojni pa, ob svojih obiskih v Sloveniji, Josip Borz Tito.

Posestvo Brdo je čarobno v vseh letnih časih in preseneča z mešanico edinstvenih doživetij: vožnja s kočijo, jezdenje lipicancev, piknik košarica, golf, ribolov, foto-lov, kolesarjenje po posestvu ali okolici, sprehod po parku, voden ogled parka in številne druge.

Tu boste uživali v mirnem naravnem okolju in se naužili obilice svežega zraka.

GOLF BRDO

Kratko naravno golf igrišče Brdo z devetimi luknjami je še posebej primerno za začetnike, saj so razdalje med luknjami krajše in ne zahtevajo ogromno golfske kondicije.

Odlični PGA učitelji bodo poskrbeli za prijetna golfska doživetja tako pri začetnikih kot tudi vrhunskih golfistih, po končani vadbipa vam bo nedvomno dobro dela posebna regenerativna golfska masaža v našem wellness centru Vrelec Brdo.

Na voljo je tudi izposoja golf opreme.

WELLNESS CENTER VRELEC BRDO

Za razvajanje vaših čutov poskrbimo v wellness centru Vrelec Brdo. Kraj miru in sprostitve vabi, da se posvetite čutnemu razvajanju telesa in duha.

V sproščujočem ambientu Vrelca so vam na voljo:

 • turška in finska savna,
 • masažni bazen,
 • hladni bazen s slapom ter
 • prostoren in prijazen prostor za počitek.

V hotelu se nahaja tudi manjši fitnes.

S prijaznostjo in strokovnostjo osebja, z vzdrževanjem eksluzivnosti in intimnosti ter z mislimi na najmanjše podrobnosti, vas Vrelec Brdo vabi na različne masaže ter programe nege telesa.

KONGRESNE KAPACITETE V HOTELU BRDO

Hotel Brdo ponuja možnost organiziranja srečanj, kongresov, izobraževanj, sestankov in podobnih dogodkov v štirih konferenčnih dvoranah, dveh sejnih sobah in VIP salonu primernem za poslovna srečanja na štiri oči na visokem nivoju.

Poskrbimo za celotno organizacijo dogodka, od načrtovanja do izvedbe, celoten dogodk pa obogatimo z vrhunsko kulinariko in pestro dodatno ponudbo. 

V neposredni bližini Hotela Brdo se nahaja tudi prostoren in sodoben Kongresni center Brdo, z več dvoranami in sobami. Stekleni paviljon zagotavlja čudovit pogled na zelene površine parka in tako popolno dojemanje narave. 

POROKE

Šepet o sanjski poroki

Navdihujoča naravna lepota, edinstven ambient in brezhibnost storitev so razlog, da je Posestvo Brdo ena od najbolj priljubljenih poročnih lokacij v Sloveniji.

Izbirajte med številnimi izjemnimi lokacijami  v parku Brdo.

Brdo slovi po vrhunski kulinariki, s katero svate popeljemo na pravo gurmansko avanturo. 

Z rezervacijo poročnega slavja na Posestvu Brdo mladoporočencema podarimo nočitev z zajtrkom v eni izmed prostornih suit Hotela Brdo. Po želji vama lahko zajtrk postrežemo kar v sobi.

Svatom za nočitev z zajtrkom nudimo poseben popust. Dogovorimo se lahko tudi za pozni zajtrk do 11. ure.

KAKO DO NAS?

Okolica

Posestvo Brdo pri Kranju leži v neposredni bližini mesta Kranj, ki je četrto največje mesto v Sloveniji in predstavlja pomembno gospodarsko, prometno, izobraževalno, kulturno in športno središče Gorenjske. Vse leto se v okolici odvijajo različni koncerti, predstave ter prireditve za otroke in odrasle. Območje je polno naravnih lepot in kulturnih spomenikov. Okoliški kraji ponujajo različne pohodne in kolesarske poti. 

Kako do nas?

Hotel Brdo se nahaja tik ob naselju Predoslje, v bližini gorenjske avtoceste.

 • Če prihajate z avtoceste s smeri Jesenic, uporabite izvod Kranj - Zahod ter nato zavijte proti Kokrici in sledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 2 km pripeljale do Posestva Brdo.
 • Če pa prihajate po avtocesti iz smeri Ljubljana, pa uporabite izvoz Kranj - Vzhod ter ravnotako sledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 8 km pripeljale do Posestva Brdo. Posestvo Brdo je od Ljubljane oddaljeno približno 30 km.
 • S smeri letališča vam svetujemo pot proti Kranju, kjer sledite usmerjevalnim znakom za Predoslje, nato pa rjavim tablam za Grad Brdo. Letališče je od posestva oddaljeno približno 10 km.
 • V kolikor prihajate z avtobusom, priporočamo progo 5, kjer izstopite na začetku vasi Predoslje, ki je približno 600 m oddaljena od vstopa na posestvo.

Na Posestvu Brdo je na voljo veliko brezplačno parkirišče.

Pomembnejše prometne povezave

 • 10 km od letališča Jožeta Pučnika,
 • manj kot 30 km do glavnega mesta Ljubljane,
 • 20 minut vožnje do smučarskega središča Krvavec.

GPS koordinate:

 • N 46°16.378'
 • E 014°22.826'

Naslov

Hotel Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj

Povezava do zemljevida

 

Kontaktirajte nas:

T: +386 (0)4 260 10 00

E: hotel@brdo.si

Posebna ponudba