Kongresni center Brdo

Odličen za odločanje

Razišči

Moderen in prilagodljiv

Kongresni center Brdo se je ostalim elitnim objektom na posestvu pridružil leta 2007. Zgrajen za predsedovanje Slovenije EU, je gostil glavna zasedanja in zagotavljal vso potrebno infrastrukturo za srečanja na tako visokem nivoju.

Sodobno zasnovan in v steklo odet kongresni center, z okoli 9.000 m2 uporabnih površin, danes ponuja možnosti organizacije najrazličnejših dogodkov.

V Kongresnem centru Brdo gostimo:

 • poslovna srečanja,
 • protokolarne dogodke,
 • tiskovne konference,
 • delovne sestanke in izobraževanja,
 • kulturne prireditve,
 • gala večerje,
 • veličastne predstavitve,
 • poroke in ostala osebna praznovanja. 

Povezani z naravo

Arhitekta Bevk in Perović, večkratna Plečnikova nagrajenca, sta oblikovala energetsko varčno stavbo, pri umestitvi v prostor, pa ni bilo grobih posegov v okolje.

Doprinos k trajnostni naravnanosti doda tudi sončna elektrarna na strehi.

Stekleni paviljon zagotavlja čudovit pogled na zelene površine parka in tako popolno dojemanje narave. Arhitekta sta s tem želela poudarila občutek povezanosti notranjosti kongresnega centra z zelenimi površinami Parka Brdo. 

V DRUŽBI NAJBOLJŠIH

S CERTIFIKATOM ODLIČNOSTI

S CERTIFIKATOM ODLIČNOSTI

Kongresni center Brdo redno prejema certifikat odličnosti "Meeting Star" in se uvršča med najboljše konferenčne centre v JV Evropi, po izboru uredništva Revije Kongres.

Leta 2016 je Kongresni center Brdo je dobil nagrado “Brand Leader Award”, ki jo je dodelila komisija Poslovne konference Turizem jugovzhodne Evrope.

Kot so napisali v obrazložitvi, nagrada “Brand Leader Award ” prepoznava vodilne v postavljanju novih standardov v profesionalizmu, zanesljivosti, kvaliteti ter konkurenčnosti v domeni kongresnega in poslovnega turizma v jugovzhodni Evropi.

Letos je bil nagrajen tudi Hotel Brdo in sicer: Luxury Travel Guide je Hotel Brdo imenoval za Luxury Country Hotel of the Year (luksuzni podeželski hotel leta).

Poleg tega mu zadovoljni gostje že vrsto let namenjajo izredno visoke ocene zadovoljstva na spletnih portalih Booking.com ter Tripadvisor.

NA NAJVIŠJI RAVNI

Naša prednost je, da poskrbimo za vse – od načrtovanja do izvedbe, celoten dogodek pa bomo obogatili z vrhunsko kulinariko in pestro dodatno ponudbo. 

Nenazadnje lahko s ponosom zatrdimo, da je izvedba ter zanesljivost storitev osebja z Brda edinstvena, podprta z izkušnjami z izvajanjem protokolarnih dogodkov na najvišji državni ravni. Tako smo na Posestvu Brdo gostili že predsednike, kralje in diplomate s celega sveta, med njimi tudi britansko kraljico Elizabeto II ter papeža Pavla II.

KONFERENČNE DVORANE

Različne velikosti dvoran omogočajo popolno prilagoditev zahtevam naročnikov. Sprejmejo od 10 do 550 udeležencev. Prostori so primerni za vse tipe srečanj, od zasedanj, plenarnih srečanj, konferenc, do delovnih sestankov in dela po skupinah. Center je zasnovan v treh etažah. 

V Kongresnem centru Brdo so na razpolago 4 dvorane ter 5 sejnih sob.

- DVORANA GRANDIS

- DVORANA SPLENDENS

- DVORANA HEROS

- STEKLENE DVORANE

Dvorani Heros ter Stekleno dvorano je možno dodatno pregraditi v več manjših dvoran.

priličju se nahaja registracijski pult, prostorna avla ter aperitiv bar s separeji, ki je na voljo za osvežitev v času dogodka. Prostorni toaletni prostori ter garderoba se nahajajo v etaži nižje, številne sejne sobe pa v prvem nadstropju.

Grandis, Splendens in Heros ... so imena kačjih pastirjev

Nekatere konferenčne dvorane na Brdo so poimenovane po kačjih pastirjih, eni od naravnih posebnosti Posestva Brdo, ki simbolično povzemajo trajnostno naravnanost centra. Kačji pastirji so dokaz nedotaknjenosti narave, naravnani so na odličnost in popolnost, tako kot Posestvo Brdo.

 

TEHNIČNA OPREMA

V ceno najema vsake posamezne dvorane je vključeno:

 • priprava dogovorjene postavitve dvorane,
 • osnovno ozvočenje dvorane: do 6 namiznih in 2 prenosna mikrofona, govorniški pult,
 • LCD projektor in projekcijsko platno (razen v dvoranah HEROS B in C ter Stekleni dvorani 2 in 3, kjer ju dodatno zaračunamo, saj nista fiksno nameščena),
 • 1 flipchart (tabla z listi in flomastri),
 • prostor za registracijo udeležencev,
 • izdelava usmerjevalnih napisov,
 • osnovna cvetlična  dekoracija,
 • uporaba 12 tolmaških kabin v dvorani Grandis.

Ostala tehnična oprema za doplačilo.

S postavitvijo notranje opreme (kino, šolska, pravokotna ali banketna) lahko dvorane povsem prilagodimo željam  naročnika. Kjer ni vgradnih kabin za tolmačenje, lahko namestimo prenosne.

V vseh dvoranah so na voljo sodobni multimedijski pripomočki in brezžični dostop do spletnih povezav

KULINARIKA

Okus dovršenosti

Brdo pri Kranju slovi po privlačni kulinarični ponudbi, ki jo z veliko skrbnostjo pripravlja skupina kuharjev, gostom  pa postreže zasedba uigranih natakarjev.

Brdski kulinarični mojstri, ki so kuhali za člane kraljevih družin ter predsednike, diplomate in druge ugledne svetovne osebnosti, lahko tudi vas razvajajo z domiselnimi jedmi, ki temeljijo na lokalnih sestavinah. K vrhunskim jedem nudimo izbrana vina iz najboljših slovenskih vinskih kleti.

RAZSTAVNI PROSTORI

Razstavna mesta za razstavljavce, sponzorje in soorganizatorje dogodkov so eden izmed zelo pomembnih elementov pri organizaciji konferenc, kongresov ter ostalih poslovnih srečanj.

V kongresnem centru se bodo povabljeni razstavljavci lahko predstavili v samem središču družabnega dela konference, v preddverju.

Standardna oprema razstavnega mesta: 

 • miza dimenzij 160 × 60 cm, 
 • 2 stola, 
 • električni priključek, 
 • WI-FI internet

Maksimalna zmogljivost preddverja je 28 razstavnih mest s površino 2 m2. Na podlagi dodatnih potreb lahko razstavna mesta opremimo tudi z monitorji, računalniki in magnetnimi ali slikarskimi stojali.

Posebna ponudba

 • KOSILO OB KONCU TDNA

  Brdski kulinarični mojstri vsak vikend pripravijo poseben 4-hodni meni. Vabljeni na kosilo v restavracijo Hotela Brdo vsako soboto in nedeljo od 12.00 do 16.00.

  23,00 €
  za 4-hodni meni
  Preverite meni
 • Dotik topline

  Zima že trka na naša vrata. V Wellness centru Vrelec Brdo vas razvajamo s posebno 3-urim paketom "DOTIK TOPLINE". Na voljo tudi v obliki darilnega bona.

  89,00 €
  za par
  Preveri vsebino paketa
 • Letna karta za Park Brdo

  Jesen v Parku Brdo je še posebej čarobna. Vsak letni čas razodene drug obraz. Zagotovite si letno vstopnico ter obiščite park pogosteje. Velja 365 dni od nakupa.

  50,00 €
  letna družinska vstopnica
  Več o Parku Brdo