Kongresni center Brdo

Odličen za odločanje

Razišči

Moderen in prilagodljiv

Kongresni center Brdo se je ostalim elitnim objektom na posestvu pridružil leta 2007. Zgrajen za predsedovanje Slovenije EU, je gostil glavna zasedanja in zagotavljal vso potrebno infrastrukturo za srečanja na tako visokem nivoju.

Sodobno zasnovan in v steklo odet kongresni center, z okoli 9.000 m2 uporabnih površin, danes ponuja možnosti organizacije najrazličnejših dogodkov. Gosti tako poslovna srečanja, protokolarne dogodke, tiskovne konference, delovne sestanke in izobraževanja, kot tudi kulturne prireditve, gala večerje, pompozne predstavitve, poroke in ostala osebna praznovanja. 

V družbi najboljših

Kongresni center Brdo je za leto 2014 prejel certifikat odličnosti in se uvrstil med tri najboljše konferenčne centre v JV Evropi, po izboru uredništva Revije Kongres.

Kongresni center Brdo je dobil nagrado “Brand Leader Award 2016”, ki jo je dodelila komisija Poslovne konference Turizem jugovzhodne Evrope. Kot so napisali v obrazložitvi, nagrada “Brand Leader Award 2016” prepoznava vodilne v postavljanju novih standardov v profesionalizmu, zanesljivosti, kvaliteti ter konkurenčnosti v domeni kongresnega in poslovnega turizma v jugovzhodni Evropi.

Naša prednost je, da poskrbimo za vse – od načrtovanja do izvedbe, celoten dogodek pa bomo obogatili z vrhunsko kulinariko in pestro dodatno ponudbo. 

Povezani z naravo

Arhitekta Bevk in Perović, večkratna Plečnikova nagrajenca, sta oblikovala energetsko varčno stavbo, pri umestitvi v prostor, pa ni bilo grobih posegov v okolje. Doprinos k trajnostni naravnanosti doda tudi sončna elektrarna na strehi.Stekleni paviljon zagotavlja čudovit pogled na zelene površine parka in tako popolno dojemanje narave. Arhitekta sta s tem želela poudarila občutek povezanosti notranjosti kongresnega centra z zelenimi površinami Parka Brdo. 

KONFERENČNE DVORANE

Različne velikosti dvoran omogočajo popolno prilagoditev zahtevam naročnikov. Sprejmejo od 10 do 550 udeležencev. Prostori so primerni za vse tipe srečanj, od zasedanj, plenarnih srečanj, konferenc, do delovnih sestankov in dela po skupinah.

Interaktivni zemljevid kongresnega centra

Center je zasnovan v treh etažah. Vse večje dvorane so v pritličju, prav tako aperitiv bar s separeji, ki je na voljo za osvežitev v času dogodka.

Konferenčne dvorane so poimenovane po kačjih pastirjih, eni od naravnih posebnosti Posestva Brdo, ki simbolično povzemajo trajnostno naravnanost centra. Kačji pastirji so dokaz nedotaknjenosti narave, naravnani so na odličnost in popolnost, tako kot Posestvo Brdo.

 

DVORANA GRANDIS

Največja dvorana kongresnega centra sprejme do 550 oseb in je namenjena izvedbi najzahtevnejših dogodkov. Poleg kongresov, konferenc in seminarjev, lahko v njej organizirate različne družabne in svečane dogodke, kot so koncert, ples ali banket.

Z dvanajstimi vgrajenimi kabinami za tolmačenje, je dvorana Grandis posebej prilagojena večjezičnim srečanjem.

 

DVORANA SPLENDENS

Dvorano Splendens odlikuje obilica dnevne svetlobe z možnostjo zatemnitve. V njej prirejamo izobraževanja, tiskovne konference in predstavitve, primerna je tudi za svečane dogodke s pogostitvijo, glasbo in plesom. Prostor sprejme do 240 ljudi in je privlačen tudi zaradi izhoda na odprto teraso.

 

STEKLENA DVORANA

Tretja dvorana v pritličju kongresnega centra ponuja pogled na čudovite podobe parka Brdo. Sprejme do 180 oseb, s pomičnimi stenami pa jo prilagodimo za različno velika srečanja. Steklena dvorana je primerna tudi za delo po skupinah v okviru večjih dogodkov.

 

DVORANA HEROS

Nahaja se v nizkem pritličju kongresnega centra in ponuja dogodku največjo zasebnost. Z vmesnimi predelnimi stenami jo je mogoče pregraditi v dve, tri ali štiri manjše dvorane, ki sprejmejo od 18 do 180 oseb. Dvorana ima izhod na manjšo pokrito teraso, ki je primerna za odmore na svežem zraku, omogoča pa tudi direkten vhod iz parka.

 

V prvem nadstropju kongresnega centra je pet steklenih sejnih sob za sestanke do 10 oseb ali za delo po skupinah.

Slovenska soba je sestavljena iz treh delov, ki so primerni za sestanke ali delovni prostor.

V vseh dvoranah so na voljo sodobni multimedijski pripomočki in brezžični dostop do spletnih povezav. S postavitvijo notranje opreme (kino, šolska, pravokotna ali banketna) lahko dvorane povsem prilagodimo željam  naročnika. Kjer ni vgradnih kabin za tolmačenje, lahko namestimo prenosne.

Za vaš dogodek so na voljo tudi prireditveni prostori v Hotelu Brdo.

TEHNIČNA OPREMA

V ceno najema vsake posamezne dvorane je vključeno:

 • priprava dogovorjene postavitve dvorane,
 • osnovno ozvočenje dvorane: do 6 namiznih in 2 prenosna mikrofona, govorniški pult,
 • LCD projektor in projekcijsko platno (razen v dvoranah HEROS B in C ter Stekleni dvorani 2 in 3, kjer ju dodatno zaračunamo, saj nista fiksno nameščena),
 • 1 flipchart (tabla z listi in flomastri),
 • prostor za registracijo udeležencev,
 • izdelava usmerjevalnih napisov,
 • osnovna cvetlična  dekoracija,
 • uporaba 12 tolmaških kabin v dvorani Grandis.

Ostala tehnična oprema za doplačilo.

RAZSTAVNI PROSTORI

Razstavna mesta za razstavljavce, sponzorje in soorganizatorje dogodkov so eden izmed zelo pomembnih elementov pri organizaciji konferenc, kongresov ter ostalih poslovnih srečanj.

V kongresnem centru se bodo povabljeni razstavljavci lahko predstavili v samem središču družabnega dela konference, v preddverju.

Standardna oprema razstavnega mesta: miza dimenzij 160 × 60 cm, 2 stola, električni priključek, WI-FI internet

Maksimalna zmogljivost preddverja je 28 razstavnih mest s površino 2 m2. Na podlagi dodatnih potreb lahko razstavna mesta opremimo tudi z monitorji, računalniki in magnetnimi ali slikarskimi stojali.

Posebna ponudba

 • TERENSKO JAHANJE

  Raziščite celotno Posestvo Brdo na hrbtu lipicanca. Neizkušeni jahači pa preverite pester program jahanja za začetnike.

  25,00 €
  za 1 uro terenskega jahanja
  Več informacij
 • PIKNIK KOŠARICA

  Privoščite si nekoliko drugačno kulinarično doživetje - piknik košarica. Pripravijo jo brsdski kuharski mojstri, vi pa z električnim golf vozilom v Parku Brdo izberete mesto, kjer razgrnete odejo. Izbirate lahko med dvema menijema.

  45,00 €
  za par
  Preveri meni
 • ZAČETNI TEČAJ GOLFA

  Z zaključkom začetnega 8 - urnega tečaja pridobite dovoljenje »Slovenija igra golf«, s katerim lahko igrate na večini slovenskih igriščih. Prijave so že v teku.

  99,00 €
  na osebo
  Več o tečaju:
 • Letna karta za Park Brdo

  Osvežite se v Parka Brdo, v čudoviti naravi, v hladu jezer, bujnega rastlinja ter ptičjega petja.Zakaj ga ne bi v obiskali pogosteje in prihranili pri vstopnini?

  50,00 €
  letna družinska vstopnica
  Več o Parku Brdo