Informacija glede preprečevanja okužbe s Koronavirusom (SARS-CoV-2019) v JGZ Brdo

Zadnjič posodobljeno: 20. 3. 2020

JGZ Brdo posveča posebno pozornost varnosti, zdravju in dobremu počutju gostov in zaposlenih. Skrbno spremljamo situacijo s širjenjem koronavirusa in priporočila pristojnih inštitucij, ki jim sledimo.

 

V skladu z Odredbo Ministra za zdravje so odpovedani vsi dogodki nad 100 udeleženci

 

Poleg tega so z namenom dodatne skrbi za zdravje sprejeti še naslednji urepi:

- Vila Bled bo zaprta od 12. marca do nadaljnjega.

- Vodeni ogledi Gradu Strmol, vožnje s kočijo, program jahanja in piknik košarica v Parku Brdo se ne izvajajo do nadaljnjega.

- Park Brdo obratuje še naprej.

- Golf Brdo bo zaprt od 20. marca do nadaljnjega.

- Od 14. marca sta do nadaljnjega zaprti tudi Kavarna Zois in Kavarna Strmol.

 

Ker sta dobro počutje in zdravje naših gostov ter zaposlenih na prvem mestu, v nadaljevanju navajamo trenutne ukrepe in navodila pristojnih institucij za preprečevanje okužbe:

- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

- Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

- V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

- Upoštevamo pravila higiene kašlja.

- Redno si umivamo roke z milom in vodo.

- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

 

V času, ko se soočamo z izzivi pojava koronavirusa, na naših lokacijah izvajamo dodatne ukrepe čiščenja in razkuževanja povsod, kjer se zadržujejo gostje in zaposleni.  

 

Kot priporočajo pristojne inštitucije, v kolikor pri katerem od naših gostov zaznamo povišano telesno temperaturo nad 38°C in kašljanje, mu predlagamo, da po telefonu kontaktira osebnega zdravnika ali dežurne zdravstvene službe, ki bodo podale navodila za nadaljnje ukrepanje, še zlasti, če so se pred kratkim nahajali v pokrajinah s potrjenimi primeri okužbe s koronavirusom.

 

JGZ Brdo bo še naprej budno spremljalo priporočila za ukrepanje pri preprečevanju okužbe ustreznih inštitucij. V kolikor se bodo ta zaostrila, bomo tudi v JGZ Brdo ravnali skladno z njimi in to tudi ustrezno komunicirali. 

Posebna ponudba