Park Brdo

Razišči

Očarljivo urejen Park Brdo je zakladnica kranjske aristokratske zgodovine.

Na sproščujočem sprehodu po parku lahko občudujete bogato floro in favno ter spoznate mnoge znamenitosti, kot so Grad Brdo, nekdanja grajska pristava, stara oranžerija, dragocena kiparska zbirka, čebelnjak s panjskimi končnicami znanih slovenskih slikarjev, s slamo kriti kozolci toplarji.

Park je odprt vsak dan od sončnega vzhoda do mraka. Karte za vstop v park so na voljo v vratarnici ob vhodu v park.*

Dnevna karta:

 • odrasli: 3,5 €**
 • upokojenci, študentje: 3 €**
 • družinska (2 odrasla, otroci do 15 let): 7 €**

Predšolski otroci ob spremstvu odraslih oseb imajo v Park Brdo prost vstop.

** V ceno je vključena konzumacija v vrednosti 1 €, vnovčljiva v gostinskih objektih na Posestvu Brdo na dan obiska.

Letne karte 

 • Letna karta za odrasle: 25 
 • Družinska letna karta: 50 €

Krajanom naselij Predoslje, Kokrica ter Britof priznamo 25 % popust pri nakupu letnih kart za vstop v Park Brdo. 

Hišni ljubljenčki

V parku Brdo prebiva veliko število živalskih vrst, nekatere izmed njih so zelo plašne, zato vstop v park psom in drugim hišnim ljubljenčkom ni dovoljen. Lahko pa vas počakajo pri vratarju. 

*V primeru protokolarnih dogodkov je Park Brdo zaprt za obiskovalce, zato priporočamo, da nas pred obiskom preverite novice na spletni strani ali nas pokličete na tel. št. 04 260 10 00.

Dobrodošli v Parku Brdo, čakajo vas številna doživetja.

Fotografiranje v parku

Obiskovalci parka ste vabljeni, da se v parku  fotografirate ter svoje fotografije  delite na naših socialnih omrežjih na Facebooku ter Instagramu.

Vstopnina v Park Brdo za fotografiranje s profesionalnim fotografom (poročno, družinsko ...) znaša za do 5 ljudi: 50 € ter za vsako dodatno osebo 5 €.Vstop v Park Brdo za poročno fotografiranje parov, ki na Posestvu Brdo nimajo poročnega obreda ali slavja, je ob sobotah omejeno do najkasneje 12.00Ostale omejitve si, prosimo, oglejte v spodnjem dokumentu Poročno fotografiranje.pdf.

Za fotografiranje v druge komercialne namene, se prosimo obrnite na prodaja@brdo.si

Doživetja v Parku Brdo

Ob sprehodu po Parku Brdo se prepustite sproščenim doživetjem, ki jih ponuja Posestvo Brdo. 

Odkrijte ta naravni zaklad, ki preseneča z mešanico edinstvenih doživetij. Vožnja z elegantno kočijo, jezdenje lipicancev, igranje golfa, piknik s košarico brdskih dobrot, sprostitev v wellnessu..

 

>> VEČ O DOŽIVETJIH NA POSESTVU BRDO

Ogled parka za skupine

Zahvaljujoč več kot 500-letnemu neprekinjenemu razvoju danes posestvo Brdo pri Kranju predstavlja izjemno učilnico zgodovine, kulture, arhitekture in narave. Številne parkovne poti obiskovalce Brda vodijo mimo objektov iz različnih časovnih obdobij.

Ogled na osebo: 4 € / za skupino nad 10 oseb

Vodeni ogled je možen izključno ob predhodni rezervaciji, ki mora biti izvedena vsaj dva delovna dneva pred načrtovanim obiskom. 

Informacije in rezervacija:

Recepcija hotela Brdo

T: 00 386 (0)4 260 15 01

E: hotel@brdo.si

 

Za zaključene skupine na Posestvu Brdo pripravimo tudi zanimive tim building programe.

Za več informacij v zvezi s tem pišite na E: prodaja@brdo.si.

 

Park Brdo odpira svoja vrata tudi najmlajšim. 

Pripravljamo pedagoške programe za vrtce, osnovne in srednje šole. Vsebine so prilagojene starosti otrok in njihovim zanimanjem.

Pod strokovnim vodstvom se otroci lahko udeležijo tudi raziskovanja narave na naravoslovnih dnevih.

Rekreacija v Parku Brdo

Poleg občudovanja osupljive narave ter zgodovine, je Park Brdo primeren tudi za raznovrstno rekreacijo.

Številne stezice so primerne za sprehod, tek ali nordijsko hojo. 

V Parku Brdo že nekaj let v jesenskem času poteka tudi priljubljeni maraton Triglav tek, katerega ponosni partner smo. Številni rekreatvni se v Parku Brdo čez vse leto pripravljajo na ta dogodek.

Poleg tega je zelo priljubljena tudi trasa okoli Parka Brdo, ki je dolga okoli 10 km. Po zaključku trase pa so rekreativci radi ustavijo na terasi Hotela Brdo na osvežitev.

Del Parka Brdo je tudi nogometno igrišče Nogometne zveze Slovenije, kjer pogosto potekajo treningi. Poleg tega na Brdu v času priprav gostimo slovensko nogometno reprezentanco. Lansko leto smo gostili tudi srbsko vaterpolo reprezentanco v času priprav na Olimpijske igre, na katerih so osvojili zlato kolajno.

POSEBNA REKREATIVNA DOŽIVETJA ZA SKUPINE

Za skupine organiziramo na Brdu tudi posebna rekreativna doživetja.

Za skupino 10 ljudi lahko izvedemo vodeno nordijsko hojo po lovišču, ki jo spremlja inštruktor nordijske hoje.

Ob spremljavi vodiča se je v lovišče možno podati tudi peš ali s kolesi

V lovišču se razprostira več jezer, v nekaterih izmed njih je omogočen ribolov

Za potrpežljive, ljubitelje narave in fotografije v lovišču organiziramo tudi foto-lov.

>>Za več informacij pišite na: prodaja@brdo.si.

GOLF

V parku je urejeno naravno kratko golf igrišče, primerno za aktivne zaposlene ter podjetnike, ki si lahko za sproščujočo igro golfa v idilični naravi odtrgajo le krajši del dneva ter se tako napolnijo z novo energijo za delo.

Primerno je tudi začetnike, seniorje ter otroke, saj so razdalje med luknjami krajše in ne zahtevajo ogromno golfske kondicije.

Organiziramo tudi različne tečaje golfa.

>>Več informacij: Golf Brdo

JAHANJE

Na Brdu imamo 12 lipicancev, ki jih je možno tudi jahati. Za osnovno jahanje v maneži, pod budnim nadzorom jahalne mojstrice, predznanje jahanja ni potrebno in je primerno za otroke in odrasle.

Izkušenejši jahači pa lahko ob spremstvu jahalne mojstrice jahajo tudi po terenu v večjem delu ograjenega parka v t.i. lovišču.

>>Več informacij: Jahanje

JOGA in VIIT trening

Zelene površine in nastavljanje svežemu zraku so ultimativna želja slehernega urbanega sanjača, saj ponujajo odklop od asfalta in vas vabijo, da naredite nekaj koristnega za telo in duha.

Zato so v poletnih mesecih v primeru lepega vremena tečaji Joge z Iris ter VIIT Treninga z Alenko Košir organizirani zunaj. V kolikor vreme ne dopušča pa ti potekajo v zaprtem prostoru, na toplem.

>>Več informacij: Joga z Iris, VIIT z Alenko Košir

ZAOKROŽITE OBISK PARKA Z OKREPČILOM

Sprehod v parku lahko zaokrožite z osvežitvijo v aperitiv baru Hotela Brdo, kjer so vam na voljo domač sladoled, hišne sladice ter širok nabor pijač. V sezoni ste vabljeni na zeliščno teraso Hotela Brdo, poleg katere je urejeno tudi manjše otroško igrišče.

Med vikendi pa ste med 12.00 ter 16.00 uro vabljeni na okusno vikend kosilo v restavracijo Hotela Brdo. Privoščite si slasten 4-hodni meni, ki ga vsak vikend posebej za vas pripravijo naši kuharski mojstri.

>>Več informacij: Vikend kosilo

Posebna ponudba

 • TERENSKO JAHANJE

  Raziščite celotno Posestvo Brdo na hrbtu lipicanca. Neizkušeni jahači pa preverite pester program jahanja za začetnike.

  25,00 €
  za 1 uro terenskega jahanja
  Več informacij
 • PIKNIK KOŠARICA

  Privoščite si nekoliko drugačno kulinarično doživetje - piknik košarica. Pripravijo jo brsdski kuharski mojstri, vi pa z električnim golf vozilom v Parku Brdo izberete mesto, kjer razgrnete odejo. Izbirate lahko med dvema menijema.

  45,00 €
  za par
  Preveri meni
 • ZAČETNI TEČAJ GOLFA

  Z zaključkom začetnega 8 - urnega tečaja pridobite dovoljenje »Slovenija igra golf«, s katerim lahko igrate na večini slovenskih igriščih. Prijave so že v teku.

  99,00 €
  na osebo
  Več o tečaju:
 • Letna karta za Park Brdo

  Osvežite se v Parka Brdo, v čudoviti naravi, v hladu jezer, bujnega rastlinja ter ptičjega petja.Zakaj ga ne bi v obiskali pogosteje in prihranili pri vstopnini?

  50,00 €
  letna družinska vstopnica
  Več o Parku Brdo