Posestvo Brdo

Posestvo doživetij

Razišči

Posestvo doživetij

Brdo pri Kranju se razprostira na skoraj 500 ha velikem ograjenem posestvu, kjer na protokolarnih obiskih najvišji predstavniki Republike Slovenije gostijo visoke državne obiske.

Večji del leta, ko teh obiskov ni, je posestvo odprto za vse obiskovalce, ki cenijo neokrnjeno naravo, kulturno dediščino in visok nivo storitev.

ZGODOVINA POSESTVA BRDO

Posestvo Brdo se lahko pohvali z bogato, več kot 500-letno zgodovino.

Na posestvu stoji renesančni Grad Brdo, katerega začetki segajo v daljnje 15. stoletje in v katerem so skozi stoletja bivale številne plemiške rodbine. V prejšnjem stoletju je v dvorcu občasno bivala jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, po 2. svetovni vojni pa bivši jugoslovanski predsednik Josip Broz - Tito.

Danes je Grad Brdo osrednji protokolarni objekt Republike Slovenije.

 

V OBJEMU NATURE 2000

Skrb za neokrnjeno naravo

Celotno Posestvo Brdo se razprostira v dveh ograjenih delih: grajskem Parku Brdo na 70 ha in gozdnatem Lovišču Brdo, kjer je na skoraj 430 ha urejen naravni rezervat za živali.

Celotno posestvo je razglašeno za kulturni spomenik državnega pomena in za naravno vrednoto državnega pomena, zaradi vrstne in habitatne pestrosti pa tudi za gozd s posebnim namenom, ekološko pomembno območje in varovano območje Natura 2000.

 

Park Brdo

Sproščeni trenutki v naravi

Del Posestva Brdo zaobjema Park Brdo, ki s svojimi gozdovi in brezhibno urejenimi travnatimi površinami predstavlja odličen kotiček sprostitev v naravi. Za obiskovalce je odprt vsak dan od jutra do mraka. V parku obratuje tudi prijetna Kavarna Zois.

Dve jezerci, potke in travniki so skriti med drevoredi in povsem odmaknjeni od vsakdanjega vrveža. Sprehodite se in poiščite znameniti čebelnjak, lokvanje, nekdanjo oranžerijo, dragoceno kiparsko zbirko in še mnogo več - vse na enem mestu, na več kot 70 hektarih neokrnjene narave.

 

Brdo - posestvo doživetij

nepozabne izkušnje

Prepustite se sproščenim doživetjem, ki jih ponuja Posestvo Brdo.

Naj bo to jahanje lipicancev, vožnja s kočijo, kulinarična dogodivščina s pikinik košarico, ribolov ali fotolov -  Posestvo Brdo vas ne bo razočaralo in vam bo pustilo prijetne spomine.

 

GOLF BRDO

Tako blizu - tako dostopen

Na Posestvu Brdo lahko najdete enkratno golfsko igrišče, ki ponuja igro v zavetju alpskega sveta. Tu boste uživali v mirnem naravnem okolju in se naužili obilice svežega zraka.

Igra na Golfu Brdo poteka na avtohtonem travinju, razen na dveh zelenicah, ki sta namenjeni vadbi kratkih udarcev oz. bližanju na zelenici.

Igrišče je še posebej primerno za začetnike, saj so razdalje med luknjami krajše in ne zahtevajo ogromno golfske kondicije. Golf Brdo je pravi mali raj za velike podvige!

 

Poročna pravljica

Recite da na Brdu

Navdihujoča naravna lepota, edinstven ambient in brezhibnost storitev so glavni razlogi, da je Posestvo Brdo ena najbolj priljubljenih lokacij za poročni dan v Sloveniji

Dahnite svoj DA na kraju veličastne zgodovine, kjer lepote narave nikogar ne pustijo ravnodušnega. 

Posestvo Brdo s svojo bogato ponudbo predstavlja odlično lokacijo, saj omogoča, da se poročite, se zabavate in preživite poročni dan na enem mestu.

 

Kongresni center Brdo

Zaveza odličnosti

Zaveza odličnosti in sodobna tehnična oprema omogočata izvedbo najrazličnejših dogodkov na visoki ravni. Osebje Kongresnega centra Brdo se prilagodi vašim željam in vaš dogodek aktivno spremlja vse od zasnove do izvedbe, pri tem pa ves čas pazi na najmanjše podrobnosti. Vaš dogodek obogatite z vrhunsko kulinariko Brda in pestro dodatno ponudbo Posestva Brdo.

Bližina prometne infrastrukture omogoča enostavno dostopnost, udeleženci dogodkov pa bodo veseli brezplačnih parkirnih mest. Kongresni center se nahaja v Parku Brdo, ki se s svojimi lepotami kar sam ponuja za prijeten sprehod med dogodkom.

 

Kavarna zois

Kavarna Zois je urejena v nekdanji grajski pristavi, nedaleč od vhoda v Park Brdo.

Odprta je vsak dan od 8.00 do 19.00.

Poleg kavic, čajev in osvežilnih pijač smo v našo ponudbo uvrstili tudi vina, žgane pijače in gin tonike.

Kavarna Zois vas razveseli tudi z izborom slastnih brdskih tortic, kot so pasijonkina, čokoladna in figova.

 

KAKO DO NAS

VSE POTI VODIJO NA ... BRDO

Posestvo Brdo pri Kranju se nahaja tik ob naselju Predoslje, v bližini gorenjske avtoceste.

  • Če prihajate z avtoceste iz smeri Jesenic, uporabite izvoz Kranj - Zahod. Nato zavijte proti Kokrici in sledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 2 km pripeljale do Posestva Brdo.
  • Če prihajate po avtocesti iz smeri Ljubljana, uporabite izvoz Kranj - Vzhod in prav tako sledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 8 km pripeljale do Posestva Brdo. Posestvo Brdo je od Ljubljane oddaljeno približno 30 km.
  • Iz smeri letališča Jožeta Pučnika vam svetujemo pot proti Kranju, kjer sledite usmerjevalnim znakom za Predoslje, nato pa rjavim tablam za Grad Brdo. Letališče je od Posestva Brdo oddaljeno približno 10 km.
  • V kolikor k nam prihajate z avtobusom, priporočamo progo 5, kjer izstopite na začetku vasi Predoslje, ki je od vstopa na Posestvo Brdo oddaljena približno 600 m.

Na Posestvu Brdo je na voljo veliko brezplačno parkirišče.

Dobrodošli!

 

RECEPCIJA PARKA BRDO

Predoslje 39, 4000 Kranj

T: 00 386 (0)4 260 12 00

E: park@brdo.si 

Posebna ponudba