Posestvo Brdo

Posestvo doživetij

Razišči

Posestvo doživetij

Brdo pri Kranju se razprostira na skoraj 500 ha velikem ograjenem posestvu, kjer na protokolarnih obiskih Republika Slovenija gosti visoke državne obiske. Večji del leta, ko teh obiskov ni, je posestvo odprto tudi za javnost, ki ceni neokrnjeno naravo, kulturno dediščino ter visok nivo storitev.

Posestvo Brdo je čarobno v vseh letnih časih. Odkrijte ta naravni zaklad, ki preseneča z mešanico edinstvenih doživetij, ki ostanejo v trajnem spominu. Prisrčno vabljeni!

ZGODOVINA POSESTVA BRDO

Posestvo Brdo ima že več kot 500 let bogato zgodovino.

Na posestvu stoji renesančni Grad Brdo, katerega prvi lastniki segajo v 15. stoletje in v katerem so skozi stoletja bivale številne plemiške rodbine. Leta 1510 je cesar Maksimiljan I. Habsburški podpisal dovoljenje za gradnjo gradu Brdo in Jurij Egkh je postavil prvi renesančni dvorec na Kranjskem.

S prihodom Zoisov je Brdo doseglo mednarodno slavo, tu je svetovno znani botanik baron Karel Zois uredil prvi alpski botanični vrt.

V prejšnjem stoletju je v dvorcu občasno bivala jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, po 2. svetovni vojni pa je bivši jugoslovanski predsednik Josip Broz Tito ob svojih obiskih v Sloveniji grad uporabljal kot poletno in protokolarno rezidenco.

Danes je Grad Brdo najpomembnejši protokolarni objekt v Republiki Sloveniji.

 

 

 

V OBJEMU NATURE 2000

Skrb za neokrnjeno naravo

Celotno Posestvo Brdo se razprostira v dveh ograjenih delih: v Parku Brdo se na 70 ha poleg gradu nahaja še Kongresni center Brdo, nogometni center, kratko naravno igrišče za golf, konjušnica z 11 lipicanci, dva od skupaj enajstih jezer, kiparska zbirka, s slamo kriti kozolci toplarji in še nekaj drugih znamenitosti.

V drugem delu posestva, imenovanem tudi Lovišče Brdo, je na skoraj 430 ha večinoma gozdnatih površin urejen naravni rezervat za živali.

Tu prebiva več kot 200 košut, damjakov in jelenov, poleg njih pa še 1400 drugih rastlinskih in živalskih vrst. Celotno posestvo je imenovano za kulturni spomenik in naravno vrednoto državnega pomena,  zaradi vrstne in habitatne pestrosti pa je bilo razglašeno tudi za gozd s posebnim namenom, ekološko pomembno območje ter varovano območje Natura 2000.

Park Brdo

Sproščeni trenutki v naravi

Del Posestva Brdo zaobjema tudi Park Brdo, ki s svojimi gozdovi in brezhibnimi travnatimi površinami predstavlja odličen kotiček sprostitev v naravi. Za obiskovalce je odprt vsak dan od jutra do večera.

Jezera, potke in travniki so skriti med drevoredi in povsem odmaknjeni od vsakdanjega vrveža. Sprehodite se in odkrijte znameniti čebelnjak, lokvanje, oranžerijo, dragoceno kiparsko zbirko in še mnogo več - vse na enem mestu, na več kot 70 hektarih neokrnjene narave. 

 

 

Brdo - posestvo doživetij

nepozabne izkušnje

Prepustite se sproščenim doživetjem, ki jih ponuja Posestvo Brdo.

Naj bo razvajanje v Wellness centru Vrelec Brdo, jahanje lipicancev, vožnja s kočijo, kulinarična dogodivščina s pikinik košarico, ribolov ali fotolov -  Posestvo Brdo vas ne bo razočaralo in vam bo pustilo prijetne spomine.

 

Hotel Brdo

Prijetno bivanje, odlična sprostitev

Ob vhodu v Park Brdo se nahaja Hotel Brdo - sodobno opremljeni hotel s štirimi zvezdicami, ki ima 77 sob in predsedniški apartma, konferenčne dvorane, sejne sobe in manjši wellness. 

Navdušil vas bo s svojo odmaknjenostjo stran od mestnega vrveža, a tudi s svojo neverjetno dostopnostjo - Hotel Brdo je le 10 km oddaljen od glavnega slovenskega letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, 35 km od Ljubljane in 30 km od Bleda

Ujet v zeleno naravo, vam ponuja izvrstna kulinarična doživetja, počitek in sprostitev.

 

GOLF BRDO

Tako blizu - tako dostopen

Na Posestvu Brdo lahko najdete enkratno golfsko igrišče, ki ponuja igro v zavetju alpskega sveta. Tu boste uživali v mirnem naravnem okolju in se naužili obilice svežega zraka.

Igra na Golfu Brdo poteka na avtohtonem travinju, razen na dveh zelenicah, ki sta namenjeni vadbi kratkih udarcev oz. bližanja na zelenici. 

Igrišče je še posebej primerno za začetnike, saj so razdalje med luknjami krajše in ne zahtevajo ogromno golfske kondicije. Golf Brdo je pravi mali raj za velike podvige!

 

 

Poročna pravljica

Recite da na Brdu

Navdihujoča naravna lepota, edinstven ambient in brezhibnost storitev - razlogi, da je Posestvo Brdo ena najbolj priljubljenih lokacij za poročni dan v Sloveniji

Dahnite DA na kraju veličastne zgodovine, kjer lepote narave nikogar ne pustijo ravnodušnega. 

Posestvo Brdo s svojo bogato ponudbo predstavlja odlično lokacijo, saj omogoča, da se poročite, se zabavate in preživite poročno noč na enem mestu. 

 

 

Kongresni center Brdo

Zaveza odličnosti

Zaveza odličnosti in sodobna tehnična oprema omogočata izvedbo najrazličnejših dogodkov na visoki ravni. Osebje Kongresnega centra Brdo se prilagodi vašim željam in se maksimalno potrudi, da izpelje dogodek vse od zasnove do izvedbe in pri tem pazi na najmanjše podrobnosti. Vaš dogodek pa obogatite z vrhunsko kulinariko Brda in pestro dodatno ponudbo na posestvu.

Bližina prometne infrastrukture omogoča enostavno dostopnost, udeleženci dogodkov pa bodo veseli brezplačnih parkirnih mest. Kongresni center se nahaja le streljaj stran od Hotela Brdo, kjer gostje lahko tudi prenočijo, Park Brdo pa jim omogoča prijeten sprehod med sestanki. 

 

KAKO DO NAS

VSE POTI VODIJO NA ... BRDO

Posestvo Brdo pri Kranju se nahaja tik ob naselju Predoslje, v bližini gorenjske avtoceste.

 • Če prihajate z avtoceste s smeri Jesenic, uporabite izvod Kranj - Zahod ter nato zavijte proti Kokrici insledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 2 km pripeljale do Posestva Brdo.
 • Če pa prihajate po avtocesti iz smeri Ljubljana, pa uporabite izvoz Kranj - Vzhod ter ravnotako sledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 8 km pripeljale do Posestva Brdo. Posestvo Brdo je od Ljubljane oddaljeno približno 30 km.
 • S smeri letališča vam svetujemo pot proti Kranju, kjer sledite usmerjevalnim znakom za Predoslje, nato pa rjavim tablam za Grad Brdo. Letališče je od posestva oddaljeno približno 10 km.
 • V kolikor prihajate z avtobusom, priporočamo progo 5, kjer izstopite na začetku vasi Predoslje, ki je približno 600 m oddaljena od vstopa na posestvo.

Na Posestvu Brdo je na voljo veliko brezplačno parkirišče.

Dobrodošli!

 

JGZ BRDO

Predoslje 39, 4000 Kranj

T: 00 386 (0)4 260 10 00

E: hotel@brdo.si

Posebna ponudba

 • AKTUALNA PAKETNA PONUDBA V VILI BLED

  Elegantna Vila Bled vabi na sproščujoč oddih v bivši predsedniški rezidenci ob blejskem jezeru: »Kulinarično doživetje«, »Wellness paket« s sproščujočo masažo ali romantični »Božično novoletni oddih«. Izbira je vaša.

  207,00 €
  na noč za dve osebi in naprej
  Več o paketih
 • AKTUALNA PAKETNA PONUDBA V HOTELU BRDO

  Hotel Brdo je idealen za kratek oddih v sproščujočem okolju, popestren z nepozabnimi doživetji. Izbira je vaša: »Wellness oddih«, »Doživetja z lipicanci« ali »Kulinarična razvajanja«…

  142,10 €
  na noč za dve osebi in naprej
  Več o paketih
 • KULINARIČNA KNJIGA

  S ponosom  predstavljamo knjigo Okusi Brda - Kulinarični koledar. 12 izbranih receptov izkušenih brdskih kulinaričnih mojstrov. V slovenskem in angleškem jeziku. Izbrano darilo za kuharske navdušence.

   

  19,90 €
  NA IZVOD
  Več informacij
 • Letna karta za Park Brdo

  Vsak letni čas razodene drug čaroben obraz Parka Brdo. Zagotovite si letno vstopnico ter obiščite park pogosteje. Velja 365 dni od nakupa.

  50,00 €
  letna družinska vstopnica
  Več o Parku Brdo