Uspešne zgodbe

Izbor primerov dobrih praks

Razišči

Na Posestvu Brdo organiziramo dogodke vseh vrst. Na različnih lokacijah nudimo organizacijo kongresov, sestankov, različnih srečanj in praznovanj.

Večletne izkušnje z državnim protokolom in dogodki na najvišjih ravneh zagotavljajo odlično storitev, prilagojeno vašim željam.

V veselje nam je, da je naše dobro delo opaženo. Tako smo septembra 2016 prejeli nagrado Brand LeaderAward 2016”, ki jo podeljuje komisija Konference za razvoj turizma v jugovzhodni Evropi (Business Conference South East Europe Tourism). Nagrada je priznanje za ponudnike kongresnih storitev, hkrati pa postavlja visoke standarde v profesionalizmu, zanesljivosti in kvalitete kongresnega turizma v juhovzhodni Evropi. 

Naš kongresni center je prav tako prejemnik nagrade Certifikat odličnosti (Certificate of Excellence) vsako leto, od 2014 do 2020. Po mnenju revije Kongres se s tem naš kongresni center uvršča med najboljše tovrstne centre v jugovzhodni Evropi. 

Naša prednost je, da poskrbimo za celotni dogodek - od načrtovanja do izvedbe, češnjo na torti pa doda vrhunska kulinarična ponudba in širok izbor dodatnih storitev.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj uspešnih zgodb, ki smo jih v zadjem času spisali skupaj z našimi cenjenimi naročniki.

 

SLAVNOSTNA GALA PRIREDITEV

Ob svečani 70. obletnici družbe Iskratel

Počaščeni smo, da smo lahko na Brdu v prekrasni naravni kulisi, ki jo ponuja posestvo, gostili prireditev ob 70. jubileju uspešne družbe Iskratel. Slavnostnega dogodka se je udeležilo 250 gostov iz kar 21 držav, med njimi ključni domači in tuji poslovni partnerji, diplomatski zbor držav partneric, predstavniki akademske, izobraževalne in razvojne sfere ter vsi tisti, ki so ključno zaznamovali Iskratelovih sedem desetletij. Podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije, Igor Zorko, je ob tej priložnosti družbi Iskratel podaril prestižno jubilejno priznanje.

Program so poleg častnih govorcev glavnega direktorja Iskratela, Željka Puljića, podpredsednika Vlade RS Karla Erjavca in veleposlanike Ruske federacije Dokuja Zavgajeva popestrili glasbeni nastopi Sounds of Slovenia z Janezom Dovčem in Boštjanom Gombačem, pevke Mance Izmajlove, plesne skupine ION ter akrobatov Filipa in Blaža. Dogodek je zaokrožil kulinarični sprehod po Sloveniji v režiji vrhunske kulinarike Brdo, gostje pa so se ob prijetni ambientalni glasbi družili še dolgo v noč.

Veličastni slavnostni dogodek bo tako udeležencem, kot tudi organizatorjem še dolgo ostal v lepem in prijetnem spominu. Osebje Brda se je z gostoljubjem in profesionalnim pristopom ponovno izkazalo, kar kaže tudi izjava Aleša Udirja, vodje marketinga v Iskratelu, ki je po zaključku odlično izvedenega dogodka dejal: »Ob tej priložnosti še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste na svoj način in po najboljših močeh pripomogli k uresničitvi ter velikemu uspehu vseh dogodkov v znamenju 70. obletnice Iskratela. Dokazali ste, da se z veliko srčnosti pri delu da uresničiti tudi najbolj zahtevne projekte.«

Video dogodka je na voljo na https://youtu.be/hmcU7PMzX3E.

STRAST IN INSPIRACIJA V POSLOVNEM OKOLJU

SI-Podjetje Bisnode zagotovo spada med podjetja, ki organizirajo najbolj strastne in navdihujoče poslovne dogodke v Sloveniji, Best 4 Businesses or Bisnode for Business. Letno ga pripravljajo vse od leta 2012, vsako leto z večjim entuziazmom. Koncept srečanja je preprost - želijo navdihniti obiskovalce, jih sprostiti ter seveda dati kar največ pozitivnih primerov dobre prakse.

Ob organizaciji prvega dogodka, leta 2012, so bila pričakovanja visoka. Po končanem dogodku so bili udeleženci navdušeni tako nad vsebino in izvedbo, dodatno pa sta jih očarala tudi okolje in lokacija. V prvem letu se je dogodka udeležilo 350 ljudi, v naslednjih letih pa je to število narastlo kar na 500, nekaj gostov je celo ostalo na čakalni listi.

Gospa Aleksandra Brank, direktorica marketinga za južne trge, pravi: “Uspešno zgodbo, poleg vsebine  dogodka, sestavljata tudi okolje in lokacija, ki ju ponuja Posestvo Brdo. Pomembno vlogo v samem projektu igra tudi odlično uigrana ekipa Kongresnega centra Brdo. To ni le naše opazovanje, povečini gre za pozitiven odziv gostov, ki se dogodka udeležijo vsako leto.

Kot organizator si res le želiš take ekipe, za katero veš, da je kos vsaki situaciji. Na dan dogodka se na izvedbo odpravimo sproščeni in polni pričakovanj - vsekakor dodana vrednost Brda. Vedno smo deležni polne podpore, hkrati pa smo vzpostavili odličen, že prijateljski odnos. Ko vse to združimo, lahko govorimo o zvestobi. Tako se odgovor na vprašanje, zakaj se vedno znova vračamo, ponuja kar samo."

Gospa Branka je dodala tudi kratko anekdoto, ki prikazuje požrtvovalnost brdskega osebja: "Na našem dogodku jeseni smo naše goste želeli presenetiti s kostanjem, postreženim v spiralastih papirnatih ovitkih. Pojavila se je težava glede postrežbe takih zavitkov, a na Brdu so našli rešitev tudi za to. Prav za to priložnost je eden od brdskih chefov naredil posebno leseno stojalo, kamor smo zavitke postavili in postregli kostanj. Neverjetno!"

GRAŠČAK ZA ENO NOČ

Tisočere zgodbe, ujete med grajskimi zidovi …

Tisočere zgodb, ujetih med zidove gradu …

na obronkih Dvorjanskega hriba, sleherni posameznik lahko postane;

GRAŠČAK ZA ENO NOČ

Grad Strmol je z prenovo pridobil status luksuznega butičnega hotela, kjer intima in sproščeno grajsko okolje zaokrožata popolno doživetje našim gostom. Doživetje, ki smo ga poimenovali »Graščak za eno noč«, vas popelje nazaj v grajski čas, kjer vas naš grajski concierge pričaka že ob prihodu v grad.

Ob namestitvi v luksuznem Radovem apartmaju pripravimo sladko dobrodošlico – Strmolsko čokolado. Ko se počutite že kot doma, vas grajska gospodinja popelje na voden ogled Gradu in z vami deli zanimive prigode nekdanjih lastnikov. Kadar je vreme posebej prijazno, sonce vabi na sprehod po Strmolskem drevoredu, ob jezeru ter po spokojnih travnatih površinah. In ko se naslajate v brezčasju stoletnega okoliša, naša ekipa pripravlja večerjo za vas.

Večerjo, ki jo postrežemo v Glavni grajski jedilnici, ki sprejme do 16 oseb, pripravijo pa vam jo izkušeni Brdski kuharski mojstri. Jedilnik skupaj z vami ukrojimo predhodno. Ob večerji vam grajski sommelier pove več o vinih, ki se strežejo. Grajska jedilnica se ponaša z nekaterimi najbolj avtentičnimi kosi pohištva v gradu.

Sledi nočitev in zajtrk, ki vam ga postrežemo v Ksenijinem salonu. Čipka, srebrnina in kristal, za dobro jutro!

Naša gosta, ga. Urška in g. Marko, sta za vas prijazno zapisala vtise iz prve roke. Le-te z veseljem delimo z vami:

»Grad Strmol ni hotel. Grad Strmol je doživetje, ki si ga zapomniš za vedno. In si želiš nazaj. Midva sva bivala že v stotih majhnih šarmantnih zgodovinskih hotelih. A Strmol je enkraten in neponovljiv.

V njem se preseliš v čas Rada in Ksenije Hribar in pozabiš na ponorelo sedanjost… V času, ko so arhitekti spreminjali zgodovinske zgradbe do neprepoznavnosti, je Strmol ostal tak, kot bi ga ravnokar zapustila Ksenija in Rado. Grad z dušo. In kot da to ne bi bilo dovolj, so tu še Jerca, Irena, Branka, Andrej, Damir in Blaž. Brez njih bi bila midva izgubljena v preteklosti. Oni pa so nama vsako željo prebrali iz oči in so nama njihovi nasmehi, njihova prijaznost in njihova profesionalna, a vseeno človeška perfekcija pričarali čas, ki ga že davno ni več.

Lepo je biti na Strmolu graščak za eno noč.«

UPORABA ZELENIH POVRŠIN NA POSESTVU BRDO

Posestvo Brdo, zahvaljujoč več kot 500 letnem neprekinjenem razvoju, predstavlja edinstveno kombinacijo zgodovine, kulture in narave. Gost tako lahko izbira med večkrat nagrajenem Kongresnim centrom, prijetnem in sproščenem hotelu, Račjem otoku, ki je lociran sredi naravnega okolja ter ostalimi edinstvenimi in zgodovinskimi lokacijami vseh vrst v pristnem naravnem okolju Nature 2000. Na 500 hektarjih ograjenega parka zagotovo tudi najzahtevnejši okusi najdejo svoje mesto.

Vse prednosti ogromnega Posestva Brdo najbolje opiše izjava našega partnerja - Husqvarne, največjega globalnega proizvajalca strojev za obdelovanje okoljskih površin, ki smo ga gostili pred kratkim:

"Vedno iščemo najboljše lokacije, kjer letno organiziramo dogodke za naše poslovne partnerje. Smo zahtevna stranka, saj potrebujemo velike obdelovalne površine, kjer lahko testiramo naše stroje in produkte. Posestvo Brdo je zagotovo ponudilo to, kar iščemo - dovolj velikih površin, ki so na voljo za obdelovanje kar tri dni, vsak dan za druge goste. Prilagodljivost zaposlenih na Brdu je zares neverjetna.

Poleg tega so na voljo velike dvorane, ki so prav tako sestavni del naših predstavitev. Kongresni center Brdo tako ponuja kar nekaj takih dvoran, moderen izgled, prelepo posestvo in vrhunska kulinarika so presenetili tako nas, organizatorje, kot tudi naše goste. Še posebno goste iz Avstrije, ki so bili letos tu prvič, dogodek pa si bodo zapomnili kot čudovito izkušnjo.

Brdo je zagotovo prava lokacija, vsekakor se bomo vrnili."

Posestvo Brdo ponuja vse na enem mestu. Prepustite skrb za vaše udobje strokovnemu osebju in doživite najbolj nepozabne dogodke.

 

VISOKA KULINARIKA KOT PRISPODOBA

Inovativna predstavitev tehnološkega napredka skozi kulinarične presežke

Harmonija okusov, zvokov in svetlobe na Posestvu Brdo

To jesen sta Renault Slovenija v sodelovanju s Kongresnim centrom Brdo izvedela inovativno produktno predstavitev – kulinarični dogodek Multi-Sense. Gostje so lahko uživali v kulinaričnih kreacijah štirihodnega eksperimentalnega menija, ki so ga sestavili vrhunski brdski kuharski mojstri. Vsak hod je predstavljal enega od programov Renaultove inovativne tehnologije Multi-Sense.

Uvertura v zeleni

Po uverturi v obliki kruhovih grižljajev s solnim cvetom ter izbrano mešanico oljčnega in bučnega olja se je začelo. Prostor je napolnila zelena svetloba, ki simbolizira ekološki vozni program ECO. Uigrana ekipa brdskih natakarjev je postregla s prvo jedjo, grahovo terino na domačem pestu z grahovo krešo, peteršiljevo peno, oljem in biskvitom.

Od rumene do rdeče

Stanje harmonije in simbioze predstavlja program Neutral. Na krožnikih je zažarel topel dotik sonca v rumenih tonih – dimljeni bučni raviol z rumenjakom na pireju rumenega korenja z bučo hokaido. Športna nastavitev, pri kateri se v vozilih Renault prebudijo odzivnost, okretnost in dinamična lega na cesti, simbolizira rdeča. Na krožniku se je znašla poživljajoča drznost v obliki vrhunskega govejega fileja z rdečo vinsko redukcijo, pesinimi njoki, rdečim zeljem in pečeno rdečo peso. Belo vino je zamenjalo rdeče.

Veliki finale

Za veliki finale so postregli s temno čokolado s karamelno sredico v družbi polsladkega rumenega muškata. Lahkotna, kot nastevitev Comfort v Renault vozilih. Večerjo Multi-Sense sta zaokrožila modra barva in lahkotna glasba.

Brez dvoma je bil multisenzorični večer na Brdu pri Kranju v družbi prestižnih Renaultovih modelov Talisman in Espace izreden dogodek, ki bo udeležencem ostal še dolgo v spominu. 

LAHKO JE TUDI MLADOSTNO IN DINAMIČNO

FLEKSIBILNOST IN RAZNOLIKOST ZA VSE OKUSE

PO OKUSU MILENIJCEV

Posestvo Brdo je izredno prilagodljivo. Gosti lahko protokolarne dogodke na najvišji ravni, tradicionalne poslovne dogodke in, če je potrebno, se lahko tudi prilagodi bolj sproščenemu vzdušju, po okusu generacije milenijcev.

Kongresni center Brdo je prejel pismo ene od svojih strank, slovenske agencije za digitalno trženje Red Orbit, ki je lani izvedlo svoj prvi marketinški kongres na Brdu. V njem so pojasnili, zakaj so se odločili, da bodo Kongresni center Brdo ponovno izbrali za svoj letošnji kongres:

"Iskali smo konferenčno prizorišče za največji inOrbit do sedaj in kriteriji so bili postavljeni zelo visoko. Želeli smo prostor, kjer lahko priklopimo naše ogromne 12-metrske predstavitvene zaslone, oder za zvočnike, ki nudi udobne sedeže za 500 + udeležencev in želeli smo, da udeleženci vedo in čutijo, da so na vrhunskem marketinškem dogodku.

Po pregledu številnih možnosti smo se odločili za Kongresni center Brdo in ne bi mogli narediti boljše izbire. Čudovito posestvo, sodoben in vrhunski konferenčni center ter okusna hrana tvorijo fantastični konferenčni ambient. Z veliko mero želja po prilagoditvi prostora (namizni nogomet, okrasni dixie WC !, zofe, prigrizki in ogromna plastična škatla - soba) in popravkov v zadnjem trenutku, je bilo brdsko osebje ves čas zelo ustrežljivo in v veliko pomoč pri vzpostavitvi inOrbit 2016.

Naši udeleženci so konferenco ocenili s samimi superlativi in verjamemo, da je sta k temu v veliki pripomogla izbira prizorišča in odlično vzdušje na in med predavanji. InOrbit 2016 je dosegel izjemen uspeh in zato ni naključje, da se v Kongresni center Brdo vrnemo tudi naslednje leto. In tega se že zelo veselimo."

In tako se je še enkrat dokazalo: Brdo je ena od najbolj zaželenih lokacij za tovrstna srečanja. Kongresni center Brdo je tudi ponosni sprejemnik ponovne nagrade Meeting Star za leto 2016, s čimer se uvršča med deset najboljših kongresnih centrov v jugovzhodni Evropi. 

ZIMSKI SPEKTAKEL IN ZABAVA

V čarobnosti noči

BMW-jev večer odličnosti na Posestvu Brdo

Prejšnjo zimo se je na Posestvu Brdo zgodil magičen večer, saj je BMW Slovenije organiziral gala dogodek za svoje zaposlene.

Dobrodošlico za več kot 200 gostov so pričarali v ledenem baru pred kongresnim centrom, kjer so postregli z izvrstnimi koktajli. Obdajale so nas ledene skulpture v soju različnih luči, zares magičen večer. 

Večer se je pričel s kaskaderjem na motociklu, ki je zares prikazal dih jemajočo predstavo. Svoje so dodali tudi ognjeni efekti, ki so zimski večer obarvali v škrlatne, svetleče barve. 

Po zanimivem nadaljevalnem programu smo se odpravili v veliko dvorano Grandis, kjer je bil vrhunec večera predstavitev dveh najnovejših modelov avtomobilov znamke BMW. 

Svojevrsten projekt je bilo parkiranje teh dveh avtomobilov v samo dvorano, a zadeva je tekla tekoče in brez težav, ob izjemni pripravljenosti in podpori brdskega osebja.

Dogodek je tako ponudil vrhunsko kulinarično in zabavno izkušnjo vsem gostom, zaposleni v podjetju pa so lahko uživali v sproščenem okolju, neformalno klepetali in se zabavali, hkrati pa tudi menjali izkušnje in vtise, ki so jih prejeli na ta čarobni večer

Posestvo Brdo je še enkrat dokazalo, zakaj je prav njihova lokacija med najbolj zaželenimi za tovrstne dogodke.

Posebna ponudba