Uspešne zgodbe

Izbor primerov dobrih praks

Razišči

Na Posestvu Brdo organiziramo dogodke vseh vrst. Na različnih lokacijah nudimo organizacijo kongresov, sestankov, različnih srečanj in praznovanj.

Večletne izkušnje z državnim protokolom in dogodki na najvišjih ravneh zagotavljajo odlično storitev, prilagojeno vašim željam.

V veselje nam je, da je naše dobro delo opaženo. Tako smo septembra 2016 prejeli nagrado Brand LeaderAward 2016”, ki jo podeljuje komisija Konference za razvoj turizma v jugovzhodni Evropi (Business Conference South East Europe Tourism). Nagrada je priznanje za ponudnike kongresnih storitev, hkrati pa postavlja visoke standarde v profesionalizmu, zanesljivosti in kvalitete kongresnega turizma v juhovzhodni Evropi. 

Naš kongresni center je prav tako prejemnik nagrad Certifikat odličnosti (Certificate of Excellence) v letih 2014, 2015 in 2016. Po mnenju revije Kongres se s tem naš kongresni center uvršča med najboljše tovrstne centre v jugovzhodni Evropi. 

Naša prednost je, da poskrbimo za celotni dogodek - od načrtovanja do izvedbe, češnjo na torti pa doda vrhunska kulinarična ponudba in širok izbor dodatnih storitev.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj uspešnih zgodb, ki smo jih v zadjem času spisali skupaj z našimi cenjenimi naročniki.

 

GALA CEREMONIAL

Ker si tak jubilej zasluži le najboljše

Ob svečani 70. obletnici družbe Iskratel

Počaščeni smo, da smo lahko na Brdu v prekrasni naravni kulisi, ki jo ponuja posestvo, gostili prireditev ob 70. jubileju uspešne družbe Iskratel. Slavnostnega dogodka se je udeležilo 250 gostov iz kar 21 držav, med njimi ključni domači in tuji poslovni partnerji, diplomatski zbor držav partneric, predstavniki akademske, izobraževalne in razvojne sfere ter vsi tisti, ki so ključno zaznamovali Iskratelovih sedem desetletij. Podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije, Igor Zorko, je ob tej priložnosti družbi Iskratel podaril prestižno jubilejno priznanje.

Program so poleg častnih govorcev glavnega direktorja Iskratela, Željka Puljića, podpredsednika Vlade RS Karla Erjavca in veleposlanike Ruske federacije Dokuja Zavgajeva popestrili glasbeni nastopi Sounds of Slovenia z Janezom Dovčem in Boštjanom Gombačem, pevke Mance Izmajlove, plesne skupine ION ter akrobatov Filipa in Blaža. Dogodek je zaokrožil kulinarični sprehod po Sloveniji v režiji vrhunske kulinarike Brdo, gostje pa so se ob prijetni ambientalni glasbi družili še dolgo v noč.

Veličastni slavnostni dogodek bo tako udeležencem, kot tudi organizatorjem še dolgo ostal v lepem in prijetnem spominu.

Osebje Brda se je z gostoljubjem in profesionalnim pristopom ponovno izkazalo, kar kaže tudi izjava Aleša Udirja, vodje marketinga v Iskratelu, ki je po zaključku odlično izvedenega dogodka dejal: »Ob tej priložnosti še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste na svoj način in po najboljših močeh pripomogli k uresničitvi ter velikemu uspehu vseh dogodkov v znamenju 70. obletnice Iskratela. Dokazali ste, da se z veliko srčnosti pri delu da uresničiti tudi najbolj zahtevne projekte.«

STRAST IN INSPIRACIJA V POSLOVNEM OKOLJU

Podjetje Bisnode zagotovo spada med podjetja, ki organizirajo najbolj strastne in navdihujoče poslovne dogodke v Sloveniji, Best 4 Businesses or Bisnode for Business. Letno ga pripravljajo vse od leta 2012, vsako leto z večjim entuziazmom. Koncept srečanja je preprost - želijo navdihniti obiskovalce, jih sprostiti ter seveda dati kar največ pozitivnih primerov dobre prakse.

Ob organizaciji prvega dogodka, leta 2012, so bila pričakovanja visoka. Po končanem dogodku so bili udeleženci navdušeni tako nad vsebino in izvedbo, dodatno pa sta jih očarala tudi okolje in lokacija. V prvem letu se je dogodka udeležilo 350 ljudi, v naslednjih letih pa je to število narastlo kar na 500, nekaj gostov je celo ostalo na čakalni listi.

Gospa Aleksandra Brank, direktorica marketinga za južne trge, pravi: “Uspešno zgodbo, poleg vsebine  dogodka, sestavljata tudi okolje in lokacija, ki ju ponuja Posestvo Brdo. Pomembno vlogo v samem projektu igra tudi odlično uigrana ekipa Kongresnega centra Brdo. To ni le naše opazovanje, povečini gre za pozitiven odziv gostov, ki se dogodka udeležijo vsako leto.

Kot organizator si res le želiš take ekipe, za katero veš, da je kos vsaki situaciji. Na dan dogodka se na izvedbo odpravimo sproščeni in polni pričakovanj - vsekakor dodana vrednost Brda. Vedno smo deležni polne podpore, hkrati pa smo vzpostavili odličen, že prijateljski odnos. Ko vse to združimo, lahko govorimo o zvestobi. Tako se odgovor na vprašanje, zakaj se vedno znova vračamo, ponuja kar samo."

Gospa Branka je dodala tudi kratko anekdoto, ki prikazuje požrtvovalnost brdskega osebja: "Na našem dogodku jeseni smo naše goste želeli presenetiti s kostanjem, postreženim v spiralastih papirnatih ovitkih. Pojavila se je težava glede postrežbe takih zavitkov, a na Brdu so našli rešitev tudi za to. Prav za to priložnost je eden od brdskih chefov naredil posebno leseno stojalo, kamor smo zavitke postavili in postregli kostanj. Neverjetno!"

GRAŠČAK ZA ENO NOČ

Doživetje preteklih dni

Tisoč zgodb, ujetih med grajske stene...

na pobočju Dvorjanskega hriba, vsak lahko postane;

GRAŠČAK ZA ENO NOČ

Grad Strmol je s prenovo ponovno pridobil status luksuznega butičnega hotela. Pristna intimnost ter sproščena grajska atmosfera ostaneta našim gostom v spominu vse življenje. Graščak za eno noč je doživetje, ki naše goste popelje v zgodovino. Pričaka jih prav posebna dobrodošlica, Strmolska čokolada, kasneje pa se v spremstvu naše gospodinje odpravijo na vodeni ogled gradu, ki je začinjeno z marsikatero anekdoto preteklih lastnikov. Ob lepem vremenu je zares čaroben sprehod po grajskem parku z jezerom. Med brezčasnim sprehodom naša uigrana ekipa odličnih kuharjev pripravlja večerjo, ki je postrežena v glavni grajski jedilnici, ki sprejme do 16 gostov. Menu je pripravljen glede na želje gosta, naši vrhunski chefi pa so vedno z veseljem podajo kakšen predlog izbora. Ob vrhunski hrani se prileže tudi vrhunsko vino, za katerega poskrbi naš grajski sommelier. Grajska jedilnica je opremljena z avtentičnim pohištvom, zato je doživetje zares posebno. Ksenijin salon, opremljen s srebrnino in kristali pa je naravnost idiličen prostor za zajtrk, kjer se dobro jutro lahko začne.

Naša gosta, gospodična Urška in gospod Marko, sta nam prijazno poslala vtise, ki sta jih prejela kot "Graščaka za eno noč". Zapis z veseljem delimo z vami: "Grad Strmol ni hotel. Grad Strmol je doživetje, ki si ga zapomniš za vedno. In hočeš nazaj. Spet in spet. Z ženo sva bivala že v nešteto majhnih, očarljivih hotelih, toda edino Grad Strmol je edinstven in neponovljiv. Popelje te nazaj v zgodovino, v čas Rada in Ksenije Hribar, zares pozabiš na sedanjost ... V času, ko so arhitekti spreminjali izgled zgodovinskih zgradb, je Grad Strmol ostal enak. Nedotaknjen. Grad z dušo. Ker to seveda še ni bilo dovolj, je za odlično počutje poskrbela uigrana ekipa - Jerca, Irena, Branka, Andrej, Damir in Blaž. Brez njih bi se zagotovo izgubila v zgodovini. Najine želje so brali z najinih oči. Njihov nasmeh, prijaznost in strokovnost, so le začinili najin občutek, da živiva v času, ki je že zdavnaj mimo. Kakšna neverjetna izkušnja je postati Graščak za eno noč."

 

VRHUNSKA KULINARIKA KOT PRISPODOBA

Inovativna predstavitev naprednih tehnologij v jeziku kulinarike

Harmonija okusov, zvokov in svetlobe na Posestvu Brdo

To jesen sta Renault Slovenija v sodelovanju s Kongresnim centrom Brdo izvedela inovativno produktno predstavitev – kulinarični dogodek Multi-Sense. Gostje so lahko uživali v kulinaričnih kreacijah štiri-hodnega eksperimentalnega menija, ki so ga sestavili vrhunski brdski kuharski mojstri. Vsak hod je predstavljal enega od programov Renaultove inovativne tehnologije Multi-Sense.

Uvertura v zeleni

Po uverturi v obliki kruhovih grižljajev s solnim cvetom ter izbrano mešanico oljčnega in bučnega olja se je začelo. Prostor je napolnila zelena svetloba, ki simbolizira ekološki vozni program ECO. Uigrana ekipa brdskih natakarjev je postregla s prvo jedjo, grahovo terino na domačem pestu z grahovo krešo, peteršiljevo peno, oljem in biskvitom.

Od rumene do rdeče

Stanje harmonije in simbioze predstavlja program Neutral. Na krožnikih je zažarel topel dotik sonca v rumenih tonih – dimljeni bučni raviol z rumenjakom na pireju rumenega korenja z bučo hokaido. Športna nastavitev, pri kateri se v vozilih Renault prebudijo odzivnost, okretnost in dinamična lega na cesti, simbolizira rdeča. Na krožniku se je znašla poživljajoča drznost v obliki vrhunskega govejega fileja z rdečo vinsko redukcijo, pesinimi njoki, rdečim zeljem in pečeno rdečo peso. Belo vino je zamenjalo rdeče.

Veliki finale

Za veliki finale so postregli s temno čokolado s karamelno sredico v družbi polsladkega rumenega muškata. Lahkotna, kot nastavitev Comfort v Renault vozilih. Večerjo Multi-Sense sta zaokrožila modra barva in lahkotna glasba.

Brez dvoma je bil multisenzorični večer na Brdu pri Kranju v družbi prestižnih Renaultovih modelov Talisman in Espace izreden dogodek, ki bo udeležencem ostal še dolgo v spominu. 

UPORABA ZELENIH POVRŠIN NA POSESTVU BRDO

Posestvo Brdo, zahvaljujoč več kot 500 letnem neprekinjenem razvoju, predstavlja edinstveno kombinacijo zgodovine, kulture in narave. Gost tako lahko izbira med večkrat nagrajenem Kongresnim centrom, prijetnem in sproščenem hotelu, Račjem otoku, ki je lociran sredi naravnega okolja ter ostalimi edinstvenimi in zgodovinskimi lokacijami vseh vrst v pristnem naravnem okolju Nature 2000. Na 500 hektarjih ograjenega parka zagotovo tudi najzahtevnejši okusi najdejo svoje mesto.

Vse prednosti ogromnega Posestva Brdo najbolje opiše izjava našega partnerja - Husqvarne, največjega globalnega proizvajalca strojev za obdelovanje okoljskih površin, ki smo ga gostili pred kratkim:

"Vedno iščemo najboljše lokacije, kjer letno organiziramo dogodke za naše poslovne partnerje. Smo zahtevna stranka, saj potrebujemo velike obdelovalne površine, kjer lahko testiramo naše stroje in produkte. Posestvo Brdo je zagotovo ponudilo to, kar iščemo - dovolj velikih površin, ki so na voljo za obdelovanje kar tri dni, vsak dan za druge goste. Prilagodljivost zaposlenih na Brdu je zares neverjetna.

Poleg tega so na voljo velike dvorane, ki so prav tako sestavni del naših predstavitev. Kongresni center Brdo tako ponuja kar nekaj takih dvoran, moderen izgled, prelepo posestvo in vrhunska kulinarika so presenetili tako nas, organizatorje, kot tudi naše goste. Še posebno goste iz Avstrije, ki so bili letos tu prvič, dogodek pa si bodo zapomnili kot čudovito izkušnjo.

Brdo je zagotovo prava lokacija, vsekakor se bomo vrnili."

Posestvo Brdo ponuja vse na enem mestu. Prepustite skrb za vaše udobje strokovnemu osebju in doživite najbolj nepozabne dogodke.

 

LAHKO JE MLADOSTNO, DINAMIČNO IN DRUGAČNO

Prilagodljivost in raznovrstnost za vse okuse

Posestvo Brdo je izredno prilagodljivo. Gosti lahko protokolarne dogodke na najvišji ravni, tradicionalne poslovne dogodke, po potrebi pa se lahko prilagodi tudi v bolj sproščen ambient, po okusu generacije milenijcev.

Izjava podjetja Red Orbit kar najbolje opiše tak primer:

"Leta 2016 smo iskali lokacijo za izpeljavo našega, do sedaj največjega dogodka inOrbit, zato so bila merila pri izbiri lokacije izjemno visoka. Iskali smo prostor, kjer lahko postavimo naše 12-meterske plazme, oder za govornike in udobno sedenje za več kot 500 gostov, saj smo jim želeli dati občutek, da prisostvujejo na marketinškem dogodku na najvišji ravni.

Po dolgotrajnem procesu odločanja in analiziranja smo se odločili za Posestvo Brdo in tamkajšnji Kongresni center - boljše odločitve še nismo sprejeli. Prelepo posestvo, modern in izvrsten kongresni center ter vrhunska kulinarika za konferenčne dogodke. Imeli smo ogromno zahtev, vključujoči nevsakdanje pripomočke (namizni nogomet, okrasni prenosne WC kabine!, zofe, prigrizki, velika samostoječa plastična soba). Potrebovali smo prostor okoli samega dogodka ter kar nekaj sprememb v zadnjih trenutkih. Brdsko osebje se je izkazalo za prilagodljivo ter v veliko pomoč pri organizaciji dogodka inOrbit 2016. 

Ocene samega dogodka so bile izjemno pozitivne in pohvalne, zagotovo na račun pravilne izbire lokacije našega dogodka, atmosfera na dogodku je bila zares odlična. Verjetno ni potrebno poudarjati, kje bomo dogodek organizirali naslednje leto. Komaj čakamo!"

 

ZIMSKI SPEKTAKEL IN ZABAVA

V čarobnosti noči

BMW-jev večer odličnosti na Posestvu Brdo

Prejšnjo zimo se je na Posestvu Brdo zgodil magičen večer, saj je BMW Slovenije organiziral gala dogodek za svoje zaposlene.

Dobrodošlico za več kot 200 gostov so pričarali v ledenem baru pred kongresnim centrom, kjer so postregli z izvrstnimi koktajli. Obdajale so nas ledene skulpture v soju različnih luči, zares magičen večer. 

Večer se je pričel s kaskaderjem na motociklu, ki je zares prikazal dih jemajočo predstavo. Svoje so dodali tudi ognjeni efekti, ki so zimski večer obarvali v škrlatne, svetleče barve. 

Po zanimivem nadaljevalnem programu smo se odpravili v veliko dvorano Grandis, kjer je bil vrhunec večera predstavitev dveh najnovejših modelov avtomobilov znamke BMW. 

Svojevrsten projekt je bilo parkiranje teh dveh avtomobilov v samo dvorano, a zadeva je tekla tekoče in brez težav, ob izjemni pripravljenosti in podpori brdskega osebja.

Dogodek je tako ponudil vrhunsko kulinarično in zabavno izkušnjo vsem gostom, zaposleni v podjetju pa so lahko uživali v sproščenem okolju, neformalno klepetali in se zabavali, hkrati pa tudi menjali izkušnje in vtise, ki so jih prejeli na ta čarobni večer

Posestvo Brdo je še enkrat dokazalo, zakaj je prav njihova lokacija med najbolj zaželenimi za tovrstne dogodke.

Posebna ponudba

 • KOSILO OB KONCU TDNA

  Brdski kulinarični mojstri vsak vikend pripravijo poseben 4-hodni meni. Vabljeni na kosilo v restavracijo Hotela Brdo vsako soboto in nedeljo od 12.00 do 16.00.

  23,00 €
  za 4-hodni meni
  Preverite meni
 • Dotik topline

  Zima že trka na naša vrata. V Wellness centru Vrelec Brdo vas razvajamo s posebno 3-urim paketom "DOTIK TOPLINE". Na voljo tudi v obliki darilnega bona.

  89,00 €
  za par
  Preveri vsebino paketa
 • Letna karta za Park Brdo

  Jesen v Parku Brdo je še posebej čarobna. Vsak letni čas razodene drug obraz. Zagotovite si letno vstopnico ter obiščite park pogosteje. Velja 365 dni od nakupa.

  50,00 €
  letna družinska vstopnica
  Več o Parku Brdo