Vila Bled ****

Zgodba brezčasne elegance

Razišči

DOBRODOŠLI

Vila Bled vabi na oddih v očarljiv butični hotel**** s pestro paleto sob in apartmajev, elegantno opremljenih v slogu 50. let prejšnjega stoletja.

NEPOZABNI VEČERI IN JUTRA NA BLEDU

Bled je lep, kadar koli ga obiščete. Če pa tu prespite, se vam jezero, ki je ob večerih nadvse romantično, zjutraj pa povsem spokojno, vtisne globoko v spomin.

Vila Bled leži v mirnem predelu slovenskega alpskega bisera, Bleda, tik ob obali Blejskega jezera in je obdana z veličastnim parkom. Ponuja mirno in udobno bivanje, polno nostalgije, in je sinonim za gostoljubje, brezčasno eleganco, kulinariko in nepozabna doživetja. 

Vila Bled je bila vedno kraj, kjer se je pisala zgodovina. Ta nekdanja poletna rezidenca jugoslovanskega predsednika Tita je gostila že številne uradne državniške obiske: Nikito Khrushcheva, kralja Husseinija, Indiro Gandhi, Gamala Abdel Nasserja, Kim Il Sunga in mnoge druge.

V VARNIH ROKAH

Veselimo se dne, ko bomo lahko ponovno sprejeli naše goste. Za varnost vseh, vas prosimo, da spoštujete ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom, da se bomo vsi počutili varno.

 

 

ODLIČNOST ZA ODLIČNE

ZADOVOLJNI GOSTI

V izjemno čast si štejemo, da nam naši cenjeni gostje že vrsto let izkazujejo visoke ocene zadovoljstva

NAJBOLJŠI V SLOVENIJI!

Vila Bled**** je bila v letu 2020 ponovno uvrščena na prvo mesto v izboru najboljših hotelov v Sloveniji, glede na portal TripAdvisor, in s tem pridobila naziv "Travelers choice". Kakšno je zadovoljstvo naših gostov, si lahko ogledate na Tripadvisor profilu Vile Bled.

Izjemne ocene dosegamo tudi na portalu Booking.com.

ODLIČNI IN BUTIČNI

Naše kvalitete so prepoznali tudi organizatorji prestižnih International Hospitality Awards, ki so Vilo Bled**** leta 2017 nominirali med najboljše butične hotele.

Veseli smo, da je naš vsakdanji trud za izražanje gostoljubnosti opažen in prepoznan. Visoke ocene zadovoljstva gostov v preteklem letu so hkrati naša zaveza za visok in še višji nivo storitev v bodoče.

KULINARIČNA PRIZNANJA

Vila Bled**** se lahko pohvali z izjemno restavracijo.

Njeno visoko kvaliteto so prepoznali v priznanem kulinaričnem vodiču Gault&Millau in jo v izdaji za leti 2019 in 2020 uvrstili med priporočene restavracije v Sloveniji.

Vrhunski nivo restavracije so ponovno potrdili v izboru The Slovenian Restaurants Awards in jo letos uvrstili med 10 najboljših hotelskih restavracij v Sloveniji.

PRIZNANJE VISOKE EKOLOŠKE OSVEŠČENOSTI

Bled je v letu 2018 pridobil zlati znak zelene sheme slovenskega turizma. V projektu certificiranja je sodelovala tudi Vila Bled. 

Zelena shema je nacionalna certifikacijska shema, ki združuje prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

HOTELSKE INFORMACIJE

VILA BLED****

PRIJAVA IN ODJAVA

Prijava od 14. ure dalje, odjava do 11. ure. 

Možnost brezplačne odpovedi do 3 dni pred prihodom.

AKTIVNOSTI ZA HOTELSKE GOSTE

Da bo vaše bivanje v našem hotelu še prijetnejše, obiščite hotelski Relax and sauna center.

V čolnarni Vile Bled je hotelskim gostom na voljo čoln, s katerim se lahko odpeljete na izlet po jezeru in na Blejski otok.

V poletnem času lahko ob jezeru uživate na privatnem, ograjenem kopališču.

INTERNET

Dostop do brezžičnega interneta je omogočen v vseh sobah in skupnih prostorih Vile Bled. Storitev je za hotelske goste brezplačna.

PARKIRANJE

Gostje hotela imajo zagotovljeno parkirno mesto na parkirišču v neposredni bližini hotela. Parkiranje je brezplačno, na lastno odgovornost.

HRANA IN PIJAČA

  • Zajtrk: od 7. do 10. ure.
  • Večerje: od 18. do 22. ure.

Okušali boste lahko dobrote slovenske, francoske in sredozemske kuhinje. Ustvarjajo jih kulinarični mojstri, ki so se kalili na protokolarnem Posestvu Brdo. K vrhunskim jedem nudimo izbrana vina iz najboljših slovenskih in tujih vinskih kleti.

V Vili Bled**** na vašo željo med 7. in 22. uro poskrbimo tudi za postrežbo v sobi.

Hotelski bar: od 9. do 22. ure.

Hišni ljubljenčki v Vili Bled niso dovoljeni.

KAVARNA BELVEDERE

Kavarna Belvedere se nahaja v parku Vile Bled in ponuja nepozaben razgled na Blejsko jezero in otok. Kavarna je odprta v poletnem času.

KULINARIČNA DOŽIVETJA

RAZVAJANJE ZA OČI IN BRBONČICE

Kuharski mojstri, ki so svoje talente kalili na protokolarnem Posestvu Brdo, vam bodo svoja znanja pokazali v nagrajeni restavraciji Vile Bled.

Skupaj s pestrim izborom slovenskih in tujih vin, boste lahko uživali v slovenskih, mediteranskih in francoskih kulinaričnih mojstrovinah.

Preplet okusov bo zagotovo očaral tudi najbolj zahtevnega gosta.

Dobrodošli ste na kosilih in večerjah, gastronomske užitke vam lahko pričaramo tudi na terasi hotela, v hotelski aperitiv bar pa ste vabljeni na kozarček viskija, kavo ali kremno rezino. 

DOŽIVETJA NA BLEDU

Bled je priljubljena izletniška točka v vseh letnih časih.

TURISTIČNE ZNAMENITOSTI NA BLEDU

Blejski grad je priljubljena razgledna točka, kjer lahko obiščete tudi muzej, grajsko tiskarno, grajsko klet in zeliščno galerijo. T: 00 386 (0)4 572 97 82.

Na Blejski otok vas s pomola Vile Bled in drugih točk popeljejo pletnarji v tradicionalnih lesenih pletnah. Pletno lahko naročite na hotelski recepciji. Na Blejskem otoku si lahko ogledate cerkev z zvonom želja.

Vožnja s kočijo: kočijaži vozijo izpred postajališča pri Festivalni dvorani. Izbirate lahko med vožnjo okoli jezera, na grad, v sotesko Vintgar ali drugam.

Okoli Blejskega jezera vozi tudi turistični vlakec.

Kremne rezine so simbol Bleda. Z njimi se lahko posladkate v hotelski restavraciji in Kavarni Belvedere.

IDEJE ZA PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA

Na Bledu in v njegovi okolici so možnosti za aktivni oddih številne. Izbirate lahko med pohodništvom, planinarjenjem, kolesarjenjem, golfom, raftingom, vožnjo s kanujem, plezanjem, jahanjem, poleti z baloni in panoramskimi poleti, pozimi smučanjem in tekom na smučeh.

WELLNESS & SPA VILA BLED

 

Da bo vaše bivanje v našem hotelu še prijetnejše, obiščite hotelski Relax and sauna center, ki gostom Vile Bled**** ponuja neomejeno uporabo finske savne in masažnega bazena.

Za doplačilo so na voljo tudi številne masaže. Rezervacijo termina uredite na hotelski recepciji.

KONGRESNE KAPACITETE

Lokacija izven središča Bleda omogoča zasebno atmosfero za organizacijo različnih dogodkov, tako poslovne kot zasebne narave.

Odvisno od namena in obsega vašega srečanja, lahko izbirate med več izjemnimi prizorišči, ki lahko sprejmejo od 10 do 70 udeležencev.

Poseben čar srečanjem da zgodovinsko obarvano ozračje, ki je prisotno prav v vseh prostorih Vile Bled.

Pri nas je vsak dogodek zgodba zase.

Od začetnega načrtovanja do izvedbe vašega dogodka vas bo spremljal naš organizator dogodka, ki bo poskrbel za vsako podrobnost in zahtevo.

Z osebnim pristopom in vrhunskimi storitvami damo vašemu dogodku pridih unikatnosti.

Zaupajte svoj dogodek naši izkušeni ekipi, usposobljeni za izvajanje najvišjih državnih protokolarnih storitev.

 

POROKE

Poročna pravljica ob jezeru

V Vili Bled lahko doživite tudi svojo poročno pravljico.

Prostoren park nudi popolno kuliso za vaš najlepši dan, goste pa bo navdušila gastronomija z veliko začetnico. Usodni da lahko izrečete v parku, v Paviljonu Belvedere ali v mogočni Koncertni dvorani.

Naj bo vaš poročni dan doživet v objemu brezčasne elegance.

KAVARNA BELVEDERE

Najlepši razgled na Bledu

Na posestvu Vile Bled se nahaja tudi Paviljon Belvedere, ki ga je zasnoval svetovno znan slovenski arhitekt Jože Plečnik.

Predsednik Tito je tu gostil tedanje kronane glave sveta in tudi nekatere slavne osebnosti. Srečavali so se na čajankah; ob kozarcu konjaka in cigari so debatirali o pomembnih temah.

Danes je v Paviljonu Belvedere v poletnem času urejena kavarna, ki razvaja obiskovalce Bleda in ob slavni kremni rezini ponuja najlepši razgled na Blejsko jezero, grad in okoliško gorovje.

Izjemen ambient kavarne in blejska panorama sta unikatni kulisi za izbrane dogodke, ki so pripravljeni pod okriljem ekipe hotela Vila Bled.

KAKO DO NAS?

KAKO DO NAS

Vila Bled leži tik ob obali Blejskega jezera, dostop do posestva je z glavne ceste Bled - Bohinj.

Cesta svobode 18, 4260 Bled, Slovenija

T: 00 386 (0)4 575 37 10

E: recepcija-vb@brdo.si

Prikaz na zemljevidu

Dobrodošli!